10 sfaturi pentru o mama fericita

10 sfaturi pentru o mama fericita
Preț: 29,90 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-38-0069-6
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 280
Format: 13x20

DESCRIERE

10 sfaturi pentru o mama fericita - Meg Meeker

 
Mamele sunt cele care trebuie să le facă pe toate: să crească nişte super-copii, să arate mereu trăsnet, să menţină casa imaculată, să fie soţii perfecte. În această carte, dr. Meg Meeker se foloseşte de experienţa sa de pediatru şi consilier parental pentru a arăta care sunt motivele pentru care mamele suferă din cauza presiunii tot mai mari a aşteptărilor celorlalţi, precum şi efectele pe care le are această presiune asupra sănătăţii lor emoţionale, fizice, mentale şi spirituale.
 
Cuprinzând un set de instrumente şi exerciţii utile pentru atingerea stării de bine, această lucrare oferă cele mai sigure şi eficiente 10 sfaturi pentru o mamă fericită şi împlinită, printre care:

   • cultivarea prieteniilor cu adevărat importante;
   • identificarea lucrurilor care pot fi achiziţionate cu bani (dar şi a celor care nu pot fi obţinute astfel);
   • reducerea suprasolicitării – cum să faci mai puţine lucruri şi să te relaxezi mai mult;
   • descoperirea credinţei şi cum poate aceasta să-ţi fie de ajutor;
   • cum să petreci momente de singurătate pentru a te reface fizic şi emoţional.

   Folosind strategiile autoarei, poţi fi o mamă fericită şi optimistă şi îi poţi învăţa pe copiii tăi să fie cât se poate de buni – nu este aceasta cea mai preţioasă recompensă pentru o mamă?
 
 
Fragmente:
 
ALEGE BUNĂTATEA ÎN MOD VOIT

   Faptele bune sunt întotdeauna binevenite, dar amabilitatea faţă de o mamă cu care ne aflăm în competiţie ajută la îmbunătăţirea relaţiei şi ne potoleşte dorinţa de a concura. Uneori, ne este greu să găsim ceva bun de spus despre o femeie pe care o invidiem.
 
Suntem atât de strâns prinse în chinga sentimentelor negative, în vânătoarea de greşeli, încât tot ce găsim să spunem este ceva de rău. De aceea există o altă opţiune. Putem acţiona spre binele lor. Putem face ceva bun pentru acea persoană.
 
Uneori ajută, ducând la o intensificare a sentimentelor ei de afecţiune, la o îmbunătăţire a vieţii noastre şi a relaţiei cu ea mai mult decât ar face-o o simplă laudă. Cuvintele pot costa mai puţin decât acţiunile, deşi nu sunt neapărat mai puţin sincere.

   Este uşor să fii binevoitoare cu cei pe care-i iubeşti, iar atitudinea aceasta ne face bine, pentru că, atunci când ei sunt fericiţi, şi noi suntem mai fericite.
 
Ajutorul dat prietenilor apropiaţi şi celor dragi este oarecum un act egoist, pentru că, de cele mai multe ori, culegem roadele bunătăţii pe care le-am arătat-o. Fie beneficiem în mod direct, fie ei ne întorc favorul la un moment dat. Dar testul adevărat vine când întindem o mână de ajutor celor care nu ne plac.
 
Şi cel mai des nu ne plac mamele pe care suntem invidioase. Aşa că, dacă vrem să scăpăm de invidie, cel mai bun mod de a înlătura acest tip de sentimente este să găsim ceva frumos ce putem face pentru cealaltă mamă.

   Dacă o mamă pe care o cunoşti tocmai a dat naştere celui de-al treilea copil, iar tu îţi doreşti cu disperare un copil, dar nu îl poţi avea, fa ceva de mâncare şi du-i. Dacă există o mamă cu un loc de muncă pe care-l consideri fantastic, dar ştii că tu nu îl poţi avea, oferă-te să îi duci copilul în parc într-o zi când ea este la serviciu.
 
Poate există o mamă ai cărei copii sunt pe primele două locuri în echipa de tenis a liceului unde învaţă fiul tău, dar acesta nu poate juca niciun sport pentru că este, cum să spunem, neîndemânatic sau cam împiedicat. Trimite-i un bilet lăudând performanţele copiilor ei.

   Este greu să faci asta. Dar eu am făcut-o şi ştiu că funcţionează. Este nevoie să cauţi adânc în tine însăţi şi să acţionezi împotriva instinctelor tale naturale. Acesta este singurul mod de a părăsi trenul competiţiei. Uneori pare descurajator, dar, după cum am spus mai sus, ne aflăm într-un război. Miza suntem noi. Sănătatea, fericirea şi mulţumirea noastră.
 
Dacă vrem aceste lucruri, trebuie să fim pregătite să acceptăm că trăim într-o lume dificilă şi că, dacă nu ne cenzurăm instinctele, vom ajunge pe drumuri greşite. Vom sări în tren, urmărind cu frenezie ceea ce credem că ne dorim. Vom târî o parte a vieţii ei - a celeilalte mame - în viaţa noastră pentru a ne fi mai bine.
 
Ne vom strădui să descoperim cum a obţinut ceea ce are şi să obţinem şi noi cumva acelaşi lucru. Dacă alegem această cale, vom sfârşi prin a fi nefericite - cu siguranţă. O parte din tine se află în acel tren, dorindu-şi să îi fie mai bine, să arate mai bine, să aibă mai mult succes într-o anume activitate.
 
Coboară! Acum! Alege calea cea grea şi abandoneaz-o pe aceasta. Înfruntă-ţi predispoziţia de a concura cu alte mame şi fii mai tare decât ea pe zi ce trece. Acesta este începutul împăcării cu ideea că ceea ce ai şi tot ceea ce ai nevoie se află în tine însăţi, nu în afara ta. Absolut tot...
 
 
CUPRINS:
 
Introducere... 9

SFATUL #1
Conştientizează-ţi meritele ca mamă... 13

SFATUL #2
Cultivă prieteniile cu adevărat importante... 38

SFATUL #3
Practică şi preţuieşte credinţa... 65

SFATUL #4
Spune NU competiţiei... 93

SFATUL #5
Construieşte o relaţie sănătoasă cu banii... 122

SFATUL #6
Fă-ţi timp pentru momentele de singurătate... 144

SFATUL #7
Iubeşte şi lasă-te iubită într-un mod sănătos... 167

SFATUL #8
Găseşte calea către o viaţă simplă... 193

SFATUL #9
Renunţă la teamă... 225

SFATUL #10
Ia decizia de a spera... 251

Mulţumiri... 27S

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0586 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.