Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Bucataria bazata pe cruditati si alimente vii

Bucataria bazata pe cruditati si alimente vii
ISBN: 978-606-8080-59-8
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 204 pagini color
Format: 16,5x20
40,00 RON
Disponibilitate: in stoc

DESCRIERE

"Bucataria bazata pe cruditati si alimente vii"...

...cartea iti va permite să te bucuri de toate beneficiile unei diete pe cât de delicioase , pe atât de bogată în principii nutritive. În minunata lor carte, Doreen Virtue și Jenny Ross iti oferă sute de rețete și sfaturi culinare care iti vor permite să prepari cele mai savuroase feluri de mâncare , create în proporție de 100% din crudități și din alimente vii (fructe, legume, nuci, alune și semințe).Vei găsi aici rețete mexicane, italiene și asiatice, dar și din alte bucătării tradiționale și te vei bucura simultan de toate beneficiile fizice, emoționale și spirituale specifice adoptării uneia dintre cele mai sănătoase diete posibile.

Dacă vei prepara aceste rețete extrem de ușoare, vei descoperi rapid de ce mii de oameni s-au alăturat mișcării vegane și vei învăța să încorporezi alimentele vii în dieta ta zilnică.

...Fragmente din cartea "Bucătăria bazată pe crudități și alimente vii”

-SUC ÎN CULORILE CURCUBEULUI
Așa cum curcubeul conține întregul spectru al luminii, acest suc reprezintă o combinație superba de energii ale unor fructe și legume organice. El îi oferă corpului mai mult de 133 de oligoelemente, substanțe nutritive și vitamine.

2 portocale
6 afine
1/2 pepene galben
3 frunze roșii de rubarbă
2 lingurițe de polen (opțional)
2 lingurițe de nectar de agave (opțional)

Spală bine afinele și frunzele de rubarbă, apoi pune-le deoparte. Decojește portocalele și pepenele galben. Pune în storcător cele patru ingrediente și stoarce-le. La sfârșit, adaugă polenul (opțional; dacă dorești, îl poți înlocui cu rădăcină de maca sau cu mesquite măcinat) și nectarul de agave. Poți savura această băutură în orice moment al zilei, ori de câte ori dorești o regenerare rapidă.

-SUCUL YOGHINULUI
Yoga reprezintă o modalitate excelentă de a-ți curăța canalele energetice și de a-ți alinia corpul, mintea și spiritul. Această băutură conține o vibrație foarte înaltă și conferă foarte multă energie, fiind favorita adepților yoghini care frecventează restaurantul 118°, și nu numai. Este considerată un suc profund regenerator și extrem de bogat în minerale și proteine.

2 portocale
6 căpșuni proaspăt culese
1 linguriță rădăcină de maca măcinată
1 lămâie
2 lingurite de polen (opțional)
1 lingurită de nectar de agave (optional)

Decojește citricele. Pregătește căpșunile . Pune în storcător ingredientele și stoarce-le. Pune apoi sucul în blender. Adaugă rădăcina de maca, polenul (opțional, îl poți înlocui cu o cantitate suplimentară de rădăcină de maca sau cu mesquite măcinat) și nectarul de agave. Servește sucul într-un pahar înalt, cu topping din piure de căpșuni.

-SALATĂ CU SHIITAKE
Ciupercile shiitake sunt folosite de foarte mulți ani în țările asiatice pentru îmbunătățirea stării de sănătate. In salata noastră ele reprezintă o sursă vitală de minerale și proteine. Un alt ingredient cheie sunt ciupercile enoki, care stimulează sistemul imunitar și au efecte antivirale.

Această salată se prepară rapid și este ușor de făcut, mergând de minune alături de pastele noastre numite Infuzie Asiatică, cu Ruladele Thailqndeze de Primăvară și cu Conurile cu Curry.

-SALATĂ:
6 cești salate verzi amestecate
1 ceașcă ciuperci enoki, bine spălate
6 ciuperci mari shiitake, bine spălate
1/8 ceașcă coriandru proaspăt mărunțit
1 castravete tăiat julienne
1/4 ceașcă ceapă verde, mărunțită
2 fructe mari de avocado, feliate

-DRESSING PENTRU SALATĂ:
230 g ulei de măsline extravirgin presat la rece
115 g zeamă de lămâie
1 lingură pastă miso
1 linguriță semințe de muștar pisate
1 cățel de usturoi
1 linguriță nectar de agave
1 praf de piper cayenne
2,5 centimetri ceapă verde

Pregătirea dressingului:
Macină toate ingredientele într-un blender de mare putere, apoi lasă amestecul la rece (ține până la 10 zile în frigider).
Ingredientele permit obținerea a două cești de dressing.

Pregătirea salatei:
Taie ciupercile shiitake în fâșii cu o grosime de 5 mm. Adaugă două linguri de dressing și amestecă bine, astfel încât ciupercile să se pătrundă. Adaugă restul ingredientelor și amestecă bine. împarte salata astfel obținută în patru părți egale și presară fiecare porție cu ciuperci enoki. Garnisește cu coriandru și cu ceapă verde, pentru a-i conferi un gust și mai picant.
Ies patru porții de salată.

-RULADE THAILANDEZE DE PRIMĂVARĂ
Aceste rulade de primăvară sunt bestselleruri la restaurantul 118°, dimineață, la prânz și seara. Dulceața foii se combină cu legumele crocante și delicate, rezultând o savoare unică. Pot fi servite în orice anotimp.

-FOAIE:
Foaie din Nucă de Cocos Thailandeză (vezi pagina 94)

-UMPLUTURĂ:

1 ceașcă morcovi rași (pe răzătoarea mare)
2 ardei grași roșii tăiați pe lungime în felii subțiri
1 ceașcă papaya verde ras mare
2 fructe coapte de avocado 1 pachet ciuperci enoki
1 castravete tăiat julienne 1 dovlecel tăiat julienne

Sos:
1 ceașcă Sos din Lămâie Verde și Avocado (pagina 91), Brânză Dulce (pagina 82) sau Piure din Ardei Gras Roșu (pagina 87)

Taie o foaie din nucă de cocos thailandeză în jumătate, pe lungime, apoi taie fiecare jumătate în 3 părți egale. Vei obține astfel 6 foi de ruladă. Așează foile pe o placă mare din lemn. Așează pe ele legumele, în straturi succesive, până când obții o umplutură groasă de aproximativ 5 cm. Rulează strâns foile și așează-le pe un platou. Servește-le cu garnitură.

Rezultă 6 porții.

-LASAGNA VIE

Această lasagna este pe cât de cremoasă, pe atât de savuroasă. Unul din clienții restaurantului 118° ne-a spus că rivalizează cu rețeta mamei sale, o italiancă get-beget! Şi nouă ni se pare delicioasă!

Ca orice lasagna și rețeta noastră conține mai multe straturi, așa că va trebui să repeți anumite ingrediente. Mâncarea poate fi pregătită în mașina de deshidratare sau poate fi ținută la marinat în frigider.

-LASAGNA:
4 dovlecei zucchini mari
4 roșii mari, tăiate felii subțiri
4 cești Ricotta cu Spanac și Macadamia (pagina 84)
1 ceașcă Marinată de Roșii Uscate de Soare (pagina 89)
-GARNITURA:
2 cești Roșii Uscate la Soare (pagina 89)
Taie pe lungime dovleceii, cu o grosime de 3 mm. Ar trebui să rezulte aproximativ 12-16 felii.

Așează un strat din 3-4 felii de dovlecel suprapuse, o felie de roșie, un strat cu o grosime de 1 cm de ricotta și puțină marinată. Repetă operațiunea. Ultimul strat ar trebui să fie alcătuit dintr-o felie de dovlecel stropit cu marinată.
Deshidratează mâncarea la 40°C timp de 3-4 ore sau până când se topește brânza. înainte de servire, presară deasupra câteva Roșii Uscate la Soare.
Rezultă 4 porții.

.......

Pentru iubitorii de ciocolată din întreaga lume, boabele crude de cacao oferă mari beneficii în planul vitalității și al sănătății, fiind o alternativă excelentă pentru ciocolata cu lapte și pentru celelalte dulciuri puternic procesate și pline cu diferite chimicale. Boabele crude de cacao sunt bogate în magneziu, calciu și alte substanțe care declanșează secreția endorfinelor din creier (catalizatorii iubirii).

Toate rețetele de trufe din această carte sunt ușor de preparat și țin până la trei săptămâni la frigider. O modalitate excelentă de a amplifica și mai mult beneficiile acestor veritabile bombe energetice constă în adăugarea de superalimente pentru a echilibra ciocolata și pentru a-i adăuga o valoare energetică și mai mare. Spre exemplu, poți adăuga 2 linguri de Superalimnte Verzi, spirulină, sau rădăcină de maca măcinată.

-TRUFE CU PORTOCALE ROŞII
2 cești Bază de Ciocolată (pagina 137) la temperatura camerei
1 linguriță scorțișoară
1/2 ceașcă suc sau ceai de portocale roșii
1 linguriță sare himalayană
1/2 ceașcă nectar de agave
Amestecă sucul de portocale cu nectarul de agave, scorțișoara și sarea până când obții un sirop gros. Toarnă Baza de Ciocolată în cupe micuțe, până la o treime din înălțime. Adaugă siropul cu portocale (tot circa o treime din înălțime). Lasă la frigider o oră. Poftă bunăl
Rezultă 16 trufe.

-TRUFE CU MENTĂ ŞI CACAO

2 cești Bazo de Ciocolată (pagina 137) ținute la rece
1/2 ceașcă nectar de agave
2 cești mentă proaspătă
1/2 ceașcă apă de nucă de cocos thailandeză crudă
1 ceașcă semințe de pin
1 ceașcă pulpă de nucă de cocos thailandeză crudă
1 lingură extract de vanilie sau 4 păstăi de vanilie
Amestecă toate ingredientele (cu excepția ciocolatei) până când devin cremoase. Toarnă siropul într-o sticluță cu dop ascuțit (cum sunt cele de topping). Formează cocoloașe din Baza de Ciocolată, cu diametrul de 5 mm. Presează-le și formează pătrate. Ridică-le colțurile și umple-le cu amestecul de mai sus. Lasă-le la frigider o oră.
Rezultă 16 trufe.

Traducerea din limba engleză: Cristian HANU

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Alimentatie naturala - Cele mai vândute cărți

Categorii

Edituri

Top

Promoţii

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro

Promo

Dezvaluiri
Agenda Medicala 2017

Comenzi telefonice

tel....
Telefonul clientului:
0722.546.544
0757.319.090
Program:
L-V:9.00-17.30

Newsletter

Accesul clienţilor

Promo

Yoga - O calatorie in cautarea sinelui
Metoda de nastere prin yoga

Cărţi noi

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 0.3826 sec
loader
Caut in catalog...
loader