Ciocolata, 50 de retete simple

Ciocolata, 50 de retete simple
Preț: 64,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2015
Pagini: 127

DESCRIERE

Ciocolata, 50 de retete simple …50 de retete simple de preparare a ciocolatei si produselor din ciocolata oferite de Academia Barilla, retete expuse de Chef Mario Grazia COOKIES ÎN FORMĂ DE „S”, CU CIOCOLATĂ INGREDIENTE PENTRU 4 PERSOANE Pentru cookiesurile în formă de„S" 165 g de făină 75 g de zahăr pudră 25 g de cacao 100 g de unt un ou zahăr vanilat sare Pentru glazură 200 g de ciocolată amăruie MOD DE PREPARARE Cerneţi laolaltă, pe un blat, făina, zahărul, praful de cacao şi puţin zahăr vanilat. Amestecaţi cu untul şi puţină sare, până obţineţi o mixtură cu consistenţa unei pudre. Adăugaţi oul şi frământaţi, până când se formează un aluat omogen. Infoliaţi-I şi puneţi-l la răcit în frigider aproximativ o oră. Scoateţi compoziţia din frigider şi, cu ajutorul unui sac de patiserie (poche) cu vârf metalic, realizaţi, pe un blat pe care aţi presărat făină, o formă lungă, cu diametrul de 1 cm. Tăiaţi aluatul în bucăţi egale, de aproximativ 6-7 cm lungime. După ce le modelaţi în forma literei „S", aşezaţi-le într-o tavă, pe o hârtie de copt (sau tapetată cu unt şi făină). Puneţi la cuptor şi lăsaţi la copt 13-15 minute, la 180 °C. Lăsaţi-le să se răcească, apoi scoateţi-le din tavă. Pentru a prepara glazura de ciocolată: topiţi ciocolata prin metoda bain-marie sau într-un cuptor cu microunde, la 45-50 °C (în această fază este important să utilizaţi un termometru pentru gătit). Turnaţi o treime până la jumătate din ciocolată pe o farfurie ceramică şi lăsaţi-o să se răcească până ajunge la 26-27 °C. Puneţi-o apoi, din nou, peste restul de ciocolată caldă. Când temperatura acestui nou amestec ajunge la 31-32 °C, este numai bună pentru înmuiat, pe jumătate, prăjiturile în formă de„S". Scurgeţi-le şi lăsaţi-le să se răcească. Aşteptaţi ca ciocolata să se răcească de tot, înainte de a servi prăjiturile. INDEX Acadele de orez expandat cu ciocolată Alune şl migdale învelite în ciocolată Batoane de ciocolată cu cereale Bezele de ciocolată Biscuiţi de ciocolată cu alune Brioşe de ciocolată Brioşe de ciocolată, cu portocale şi banane Budinci de ciocolatâ Budincă de ciocolată Cannoli de ciocolatâ, în stil sicilian Ciocolata lui Hemingway (Cunnesi al rum) Ciocolatâ „Ochiul boului" Ciocolată Graniţa (slush) Ciocolată iute, la cupă Ciocolatâ semifreddo Ciocolatâ şi mentă, la pahar Clătite cu ciocolatâ Coji de portocale învelite în ciocolată Cookies cu boabe de cacao Cookies cu fulgi de ciocolată Cookies în formă de „S", cu ciocolată Cremă de ciocolată Gianduia Cremini prăjite cu ciocolată Felii de ciocolată Foiţe (tuiies) cu glazură de ciocolată Fondue de ciocolatâ îngheţată de ciocolată Maraschino parmigiani Prăjitură Bonet Prăjitură de ciocolată cu alune Prăjituri de ciocolată cu frişcă şi cireşe Prăjitură de ciocolată cu vin roşu Prăjitură vienezâ Profiterol de ciocolată Pupici de ciocolată Ruladă de ciocolată Salam de biscuiţi cu ciocolată Sărutul doamnei (Lady's Kisses)

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0563 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.