Codul greutatii corporale - Secretul unui corp sanatos

Codul greutatii corporale - Secretul unui corp sanatos
Preț: 40,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 304
Format: 15x21

DESCRIERE

Codul greutatii corporale - Secretul unui corp sanatos - Jason Fung

 
Cum a devenit obezitatea epidemică?
 
Dintre toți paraziții care afectează umanitatea, nu știu să existe și nu-mi pot imagina vreunul mai supărător ca obezitatea. William Banting
 
Iată o întrebare care m-a deranjat întotdeauna: De ce există doctori grași? Ca autorități în materie de fiziologie umană, medicii ar trebui să fie adevărați experți când vine vorba de cauzele și tratamentul obezității.
 
Cei mai mulți sunt, de asemenea, muncitori și disciplinați. De vreme ce nimeni nu vrea să fie gras, doctorii ar trebui să fie cei dintâi care să aibă atât cunoștințele, cât și abnegația necesare pentru păstrarea greutății normale și a sănătății.
 
Așadar, de ce există doctori grași? Rețeta-standard pentru pierderea în greutate este „Mănâncă mai puțin, mișcă-te mai mult”. Pare absolut rezonabilă. Atunci de ce nu funcționează? Poate că cei care vor să slăbească nu urmează acest sfat.
 
Mintea își dorește, însă corpul e slab… Dar să luăm în considerare disciplina și abnegația de care este nevoie pentru a termina facultatea de medicină, rezidențiatul și primariatul.
 
E greu să ne imaginăm că medicii supraponderali sunt lipsiți de voința necesară pentru a-și urma propriul sfat. Rămâne așadar posibilitatea ca acest sfat convențional să fie pur și simplu greșit. Iar dacă este, atunci modul în care înțelegem obezitatea este fundamental eronat.
 
Dată fiind actuala epidemie de obezitate, cred că acesta e cel mai plauzibil scenariu. Așa că trebuie să o luăm de la început, cu o înțelegere deplină a bolii care este obezitatea umană...
 
...
 
Prima presupoziție: caloriile care intră și cele care ies sunt independente unele de altele Această presupoziție este o eroare foarte importantă.
 
Așa cum o să vedem mai departe în acest capitol, experimentele și experiența au dovedit că e o presupoziție falsă. Consumul și arderea de calorii sunt variabile cât se poate de legate una de cealaltă.
 
Scăderea numărului de calorii consumate atrage o scădere a numărului de calorii arse. O reducere cu 30% a numărului de calorii consumate are drept rezultat o scădere cu 30% a numărului de calorii arse.
 
Rezultatul este o scădere minimă în greutate...
 
 
CUPRINS:
 
Cuvânt-înainte
Introducere
 
PARTEA ÎNTÂI
Epidemia
 
Capitolul 1. Cum a devenit obezitatea epidemică?
Capitolul 2. Moștenirea obezității
 
PARTEA A DOUA
Iluzia caloriilor
 
Capitolul 3. Eroarea reducerii caloriilor
Capitolul 4. Mitul sportului
Capitolul 5. Paradoxul supraalimentației
 
PARTEA A TREIA
Un nou model al obezității
 
Capitolul 6. O nouă speranță
Capitolul 7. Insulina
Capitolul 8. Cortizolul
Capitolul 9. Asaltul Atkins
Capitolul 10. Rezistența la insulină: actorul principal
 
PARTEA A PATRA
Fenomenul social al obezității
 
Capitolul 11. Alimente din belșug și noua știință a diabezității
Capitolul 12. Sărăcia și obezitatea
Capitolul 13. Obezitatea infantilă
 
PARTEA A CINCEA
Ce nu este în regulă cu regimul nostru alimentar?
 
Capitolul 14. Efectul mortal al fructozei
Capitolul 15. Iluzia sucurilor dietetice
Capitolul 16. Carbohidrații și fibrele protectoare
Capitolul 17. Proteinele
Capitolul 18. Fobia de grăsimi
 
PARTEA A ȘASEA
Soluția
 
Capitolul 19. Ce să mâncăm
Capitolul 20. Când să mâncăm
 
Anexa A
Anexa B. Postul – ghid practic
Anexa C. Meditația și igiena somnului pentru reducerea nivelului de cortizol
 
Note 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0648 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.