Cum sa-ti reinventezi viata

Cum sa-ti reinventezi viata
Preț: 65,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 472
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Cum să-ți reinventezi viața. Cum să pui capăt comportamentelor negative şi să te simţi din nou bine - Jeffrey E. Young, Janet S. Klosko

 
EXPERIENŢA DEPRIVĂRII EMOŢIONALE
 
Experienţa deprivării emoţionale este mai dificil de definit decât multe dintre celelalte capcane. Deseori nu poate fi pusă în cuvinte. Acest lucru se întâmplă din cauză că deprivarea iniţială a început foarte devreme, înainte să posedaţi cuvintele pentru a o descrie.
 
Experienţa deprivării emoţionale este mai curând sentimentul că veţi fi singur toată viaţa, că anumite lucruri nu se vor împlini, că nu veţi fi auzit sau înţeles vreodată.
 
Deprivarea emoţională este sentimentul că vă lipseşte ceva. E sentimentul pustiului. Imaginea care îi redă înţelesul cel mai bine este cea a unui copil neglijat. Deprivarea emoţională este ceea ce simte un copil neglijat.
 
Este sentimentul singurătăţii, al pustietăţii. Este sentimentul trist şi împovărător provocat de gândul că veţi fi mereu singur.
 
In prima şedinţă de terapie, Jed nu a putut să ne spună ce il deranja cu adevărat. Spunea: „Mă simt singur“ sau „Mă simt detaşat“. Mai apoi ne-a spus că trăia sentimentul de singurătate şi izolare cu atâta intensitate, încât ii trecuse prin minte să se sinucidă.
 
JED: Sunt mort din punct de vedere emoţional. Absenţa intimităţii în relaţiile cu femeile se aplică şi altor relaţii din viaţa mea. Nu sunt apropiat de nimeni, nici măcar de familie sau prieteni.
 
Pentru Jed, lumea este un deşert emoţional. Singura dată când simte altfel se petrece la începutul unei relaţii. Şi, după cum ştim deja, relaţiile lui sunt trecătoare.
 
Unele persoane prinse în această capcană au tendinţa de a cere foarte mult de la o relaţie. Capcana aceasta parcă nu are sfârşit.
 
Oricât de mult vă oferă ceilalţi, niciodată nu vi se pare suficient. Puneţi-vă întrebarea: „Nu au dreptate ceilalţi când spun că le cer prea mult, că sunt prea solicitant?“
 
Jed este un exemplu în acest sens. Elaine s-a străduit mult să pună la cale o petrecere de ziua lui. Cu toate acestea, când a deschis cadoul pe care i l-a făcut de ziua lui, Jed s-a simţit profund dezamăgit: „Cadoul meu pentru ea a fost mult mai scump“.
 
Persoanele care suferă de capcana Deprivării Emoţionale se remarcă prin  sentimentul profund al deprivării, pe care îl resimt chiar şi atunci  când, în mod evident, ceilalţi le dovedesc că ţin la ei.
 
Felul în care Elizabeth şi-a exprimat capcana mentală a fost alegerea ei de a lucra într-un domeniu care presupunea împlinirea nevoilor celorlalţi. A devenit asistent social.
 
Poate şi dumneavoastră lucraţi într-un domeniu ce ţine de sănătate sau ajutorarea celorlalţi. Ajutorarea semenilor reprezintă modul în care compensaţi pentru felul în care nu v-au fost împlinite propriile nevoi emoţionale.
 
De asemenea, probabil că vă străduiţi mereu să îndepliniţi toate dorinţele prietenilor dumneavoastră. Elizabeth ne-a spus următoarele...
 
 
CUPRINS:
 
Cuvânt‑înainte de Aaron Beck
Prefață 


Capitolul 1. Capcanele mentale 
Capitolul 2. Care sunt capcanele dumneavoastră mentale?
Capitolul 3. Să înţelegem capcanele mentale 
Capitolul 4. Capitulare, Fugă şi Contraatac 
Capitolul 5. Cum schimbăm capcanele mentale 
Capitolul 6. „Te rog, nu mă părăsi!" Capcana Abandonului 
Capitolul 7. „Nu pot să am încredere în tine". Capcana Neîncrederii şi Abuzului 
Capitolul 8. „Nu voi primi niciodată dragostea de care am nevoie". Capcana Deprivării Emoţionale
Capitolul 9. „Nu‑mi găsesc locul nicăieri". Capcana Izolării Sociale 
Capitolul 10. „Nu mă descurc de unul singur". Capcana Dependenţei 
Capitolul 11. „O să se întâmple o nenorocire". Capcana Vulnerabilităţii 
Capitolul 12. „Nu sunt bun de nimic". Capcana Deficienţei 
Capitolul 13. „Mă simt ca un ratat". Capcana Eşecului 
Capitolul 14. „Mereu fac doar ce vrei tu!" Capcana Subjugării 
Capitolul 15. „Niciodată nu e suficient de bine". Capcana Standardelor Nerealiste
Capitolul 16. „Pot să obţin tot ce‑mi doresc". Capcana Revendicării de Drepturi Personale" 
Capitolul 17. O filosofie a schimbării. Şapte premise fundamentale 

Bibliografie 

Mulţumiri
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0485 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.