Familia care traieste in noi

Familia care traieste in noi
-10%
Preț: 33,30 RON
37,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 255
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Familia care traieste in noi - Ghid practic de psihogenealogie - Chantal Rialland

 
... primul obiectiv al psihogenealogiei este de a deveni conștienți de această familie care trăiește în noi. Suntem rezultatul unui ansamblu de proiecții, de identificări și de repetiții.
 
În străfundurile noastre trăiesc nu doar părinții, ci toate rudele apropiate și chiar adulți care ne-au fost aproape în copilărie.

... al doilea obiectiv al psihogenealogiei este să ne ajute să ne eliberăm, să ne descoperim adevăratul eu, să învățăm să ne iubim și să fim împăcați cu noi înșine, transformând în mod pozitiv influențele negative din istoria noastră familială...
 
...
 
... fiecare copil este, încă din momentul concepției, obiectul unor proiecții ale familiei sale.
 
Cu cine va semăna el?
 
Părinții își imaginează ce trăsături fizice și de caracter va avea în funcție de calitățile membrilor arborelui genealogic. 

La naștere, el primește prenume și nume de familie. Pe măsură ce crește, este etichetat după caracteristicile fizice, sexuale, emoționale și intelectuale evaluate în raport cu membrii arborelui său genealogic și prin comparație cu frații și surorile sale.
 
Tot pe măsură ce crește, cel mic se identifică cu părinții. 
 
Fragmente:
 
 Tatăl căruia îi place să fie tată comunică cu copiii lui, stabilind cu ei o relaţie specifică, diferită de cea a mamei, pentru că el este bărbat.

   Corpul lui, în general mai puternic fizic, îi permite să-şi invite copilul în explorarea unui spaţiu mai vast. Când suntem mici, ne învârtim în mâinile tatălui, zburăm ca avionul, ne plimbăm cocoţaţi pe umerii lui, privim lumea dintr-o altă perspectivă decât aceea pe care o avem în preajma mamei.
 
Mai târziu, participăm alături de tată la unele activităţi fizice, legate din punct de vedere cultural de masculinitate. Câţi fii nu au învăţat astfel să pescuiască, să vâneze, să joace fotbal sau rugby?
 
Unii taţi îşi iniţiază fiii sau fiicele în bricolaj, oferă primele lecţii de şofat, de navigaţie, chiar de pilotare a unui avion.
 
Adeseori, tatăl este cel care ne învaţă să ne orientăm în lume, să cunoaştem punctele cardinale, să citim o hartă rutieră.

   Glasul, mai impozant decât al mamei, îi conferă tatălui o autoritate structurantă pentru dezvoltarea copilului, desigur atunci când denotă afecţiune şi calm şi nu este abuziv. Vocea tatălui îi arată copilului că lucrurile trebuie să fie clare: când e da, e da şi când e nu, e nu.

   în afară de spaţiu şi de legea structurantă, taţii care agreează statutul de tată transmit un întreg ansamblu de elemente ale personalităţii lor, cu care copiii se identifică.
 
La acest nivel, diferenţele masculm-feminin sunt mai puţin marcante. Există mame care joacă şi acest rol. Taţii îndemânatici comunică lucruri ce implică dibăcie şi pricepere.
 
Taţii artişti îl învaţă pe copil să cânte la un instrument, să picteze, să sculpteze. Dacă tatăl are o cultură ştiinţifică, el va fi cel care va veghea, de regulă, asupra temelor la matematică, chimie, fizică, biologie.

   Sunt copii care vorbesc foarte de timpuriu două limbi, pentru că tatăl este de altă naţionalitate decât mama. Taţii sportivi îşi antrenează copiii în sporturi precum tenisul, golful, navigaţia cu vele etc.
 
...
 
CUPRINS:
 
Psihogenealogia... 9
Introducere... 11

   1. PROIECŢII

Concepţia... 17
Naşterea... 23
Prenumele... 27
A fi bebeluş... 33
Etichete... 37

   2. IDENTIFICĂRI

Procesele identificării... 45
Identificarea cu mama... 53
Exemple de mame... 57
Exemple de femei... 73
Identificarea cu tatăl... 87
Exemple de taţi... 93
Exemple de bărbaţi... 109
Identificările cu cuplul... 119
Identificările cu fraţii şi surorile... 127
Exemple de identificări în rândul fraţilor... 129
Exemple de poziţii ocupate în rândul fraţilor... 137
Identificările cu bunicii... 149
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

32,40 RON
36,00 RON (-10%)
Created in 0.0536 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.