Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Fructe,legume,flori.Metode de prelungire a pastrarii in stare proaspata

Fructe,legume,flori.Metode de prelungire a pastrarii in stare proaspata
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 280
Format: 13x20
17,50 RON
Disponibilitate: in stoc

DESCRIERE

.....'Fructe,legume,flori.Metode de prelungire a pastrarii in stare proaspata'

În cuprinsul cărţii „Legume, fructe şi flori – metode de prelungire a păstrării în stare proaspătă“ veţi descoperi cele mai bune metode de recoltare şi păstrare în stare proaspătă a produselor horticole (Fructe, legume, flori) precum şi tehnologiile verificate de conservare a legumelor şi fructelor atât în regim industrial cât şi în regim casnic.

...........

Consumul în stare proaspăta a fructelor şi a unora dintre legume, preparate culinare din legume proaspete şi o vază cu flori radiind prospeţime sunt ocazii ideale de valorificare a produselor horticole. Din păcate, însă, după recoltare, viaţa lor poate fi foarte scurtă.

Există metode de prelungire a acesteia şi ele trebuie cunoscute. Conservele din fructe şi legume asigură o păstrare de durată deşi nu rămân intacte toate calităţile materiei prime din care provin.

..............................

........Cuprinsul cărţii „Fructe, legume şi flori“:


Păstrarea în stare proaspătă a produselor horticole
Generalităţi
Metode de depozitare
Depozitarea în vrac
Depozitarea în ambalaje: depozitarea în palete-lăzi, depozitarea paletizată în lăzi, depozitarea nepaletizată în lăzi
Caracterizarea principalelor tipuri de depozite
Clasificarea depozitelor pentru produse horticole
Depozitele închise neutilate
Depozitele cu ventilaţie mecanică
Depozitele frigorifice cu atmosferă normală
Depozitele frigorifice cu atmosferă controlată
Tehnologia valorificării în stare proaspătă a căpşunelor şi a fructelor de arbuşti fructiferi
Tehnologia valorificării în stare proaspătă a căpşunelor
Tehnologia valorificării în stare proaspătă a fructelor unor arbuşti fructiferi cultivaţi
Afinele
Coacăzele
Zmeura
Tehnologia valorificării în stare proaspătă a fructelor drupacee (sâmburoase)
Tehnologia de valorificare în stare proaspătă a cireşelor
Tehnologia de valorificare în stare proaspătă a vişinelor
Tehnologia de valorificare în stare proaspătă a caiselor
Tehnologia de valorificare în stare proaspătă a piersicilor
Tehnologia de valorificare în stare proaspătă a prunelor
Tehnologia valorificării în stare proaspătă a fructelor pomacee (seminţoase)
Tehnologia de valorificare în stare proaspătă a merelor
Păstrarea merelor în depozite frigorifice cu atmosferă normală
Păstrarea merelor în depozite frigorifice cu atmosferă controlată
Păstrarea merelor în depozite cu ventilaţie naturală
Păstrarea improvizată a merelor pentru industrializare
Sistarea păstrării şi livrarea merelor
Tehnologia de valorificare în stare proaspătă a perelor
Păstrarea perelor în depozite frigorifice cu atmosferă normală
Păstrarea perelor în depozite frigorifice cu atmosferă controlată
Păstrarea perelor în depozite cu ventilaţie naturală
Sistarea păstrării şi livrarea perelor
Tehnologia de valorificare în stare proaspătă a gutuilor
Tehnologia de valorificare a nucilor
Tehnologia de valorificare a nucilor în coajă
Tehnologia de valorificare a miezului uscat de nuca
Tehnologia de valorificare a miezului proaspăt de nucă
Tehnologia de valorificare în stare proaspătă a strugurilor de masă
Fluxul tehnologic general
Păstrarea în depozite frigorifice cu atmosferă normală, de tip specializat
Îngrijiri pe durata păstrării strugurilor
Păstrarea în depozite frigorifice cu atmosferă normală de tip universal
Păstrarea strugurilor în spaţii amenajate cu ventilaţie naturală
Tehnologia de valorificare în stare proaspătă legumelor solanacee de la care se consumă fructele
Tehnologia valorificării în stare proaspătă a tomatelor
Tehnologia valorificării în stare proaspătă a pătlăgelelor vinete (vinetelor)
Tehnologia valorificării în stare proaspătă a ardeilor
Tehnologia de valorificare în stare proaspătă a legumelor curcubitaceae
Tehnologia valorificării în stare proaspătă a castraveţilor
Tehnologia valorificării în stare proaspătă a pepenilor galbeni
Tehnologia valorificării în stare proaspătă a pepenilor verzi
Tehnologia valorificării în stare proaspătă a dovleceilor
Tehnologia valorificării în stare proaspătă a legumelor de păstăi
Tehnologia valorificării în stare proaspătă a fasolei de grădină
Tehnologia valorificării în stare proaspătă a mazării
Tehnologia valorificării în stare proaspătă a bobului de grădină
Tehnologia valorificării în stare proaspătă a bamelor
Tehnologia valorificării în stare proaspătă a legumelor de frunze şi a unor specii mai puţin răspândite
Tehnologia valorificării în stare proaspătă a salatei
Tehnologia valorificării în stare proaspătă a spanacului
Tehnologia valorificării în stare proaspătă a legumelor din genul Cichorium
Tehnologia valorificării în stare proaspătă a andivelor
Tehnologia valorificării în stare proaspătă a cicorilor de grădină
Tehnologia valorificării în stare proaspătă a sparanghelului
Tehnologia valorificării în stare proaspătă a unor legume verdeţuri, condimentar aromatice sau perene, cu grad ridicat de perisabilitate
Tehnologia valorificării în stare proaspătă a legumelor bulboase
Tehnologia de valorificare în stare proaspătă a a bulbilor de ceapă uscată
Tehnologia de valorificare în stare proaspătă a bulbilor de usturoi
Tehnologia de valorificare în stare proaspătă pentru ceapa verde şi usturoiul verde
Tehnologia de valorificare în stare proaspătă a arpagicului
Tehnologia de valorificare în stare proaspătă a prazului
Tehnologia valorificării legumelor rădăcinoase în stare proaspătă
Tehnologia valorificării morcovilor de răritură şi a ridichilor de lună
Tehnologia de valorificare în stare proaspătă a morcovilor, ridichilor de vară şi de iarnă, precum şi a sfeclei roşii
Preluarea producţiei
Tehnologia depozitării şi păstrării
Tehnologia de valorificare în stare proaspătă a pătrunjelului şi ţelinei de rădăcini, precum şi a pastărnacului
Tehnologia de valorificare a tuberculilor de cartof
Tehnologia de valorificare a tuberculilor de cartof extratimpurii, timpurii şi de vară
Tehnologia de valorificare a tuberculilor de cartof de toamnă destinaţi consumului
Depozitarea tuberculilor de cartof pentru consum
Specificul valorificării tuberculilor de cartof material săditor
Specificul valorificării tuberculilor de cartof destinaţi industrializării
Tehnologia valorificării în stare proaspătă a legumelor din grupa verzei
Tehnologia valorificării legumelor din grupa verzei pentru căpăţâni
Tehnologia valorificării în stare proaspătă pentru conopidă şi broccoli
Conopida
Broccoli
Valorificarea în stare proaspătă a guliilor şi gulioarelor
Gulioarele
Guliile
Tehnologia valorificării în stare proaspătă a ciupercilor comestibile cultivate
Agaricus bisporus (ciuperca de strat, champignon)
Bureţii
Tehnologia valorificării florilor
Florile, privite ca produse horticole destinate valorificării
Tehnologia valorificării în stare proaspătă a florilor tăiate
Recoltarea
Manipularea
Condiţionarea florilor tăiate
Particularităţi ale păstrării florilor tăiate
Păstrarea florilor
Speciile
Factorii de cultură
Factorii tehnologici de valorificare diferenţiată
Tehnologia păstrării florilor tăiate
Factorii determinanţi în păstrarea florilor tăiate
Păstrarea umedă în apă
Păstrarea umedă în soluţii conservate
Păstrarea uscată
Păstrarea florilor în atmosferă controlată
Aspecte ale valorificării altor categorii de produse floricole
Plantele la ghivece
Condiţii speciale de calitate pentru plante la ghivece
Valorificarea produselor horticole subtropicale şi tropicale
Valorificarea fructelor citrice
Valorificarea bananelor
Valorificarea fructelor de actinidia (kiwi)
Tehnologia valorificării seminţelor şi materialului săditor horticol
Tehnologia valorificării seminţelor de plante legumicole
Tehnologia valorificării seminţelor de plante floricole
Aspecte specifice ale tehnologiilor de păstrare la bulbi şi la celelalte organe de rezistenţă aparţinând unor specii floricole geofite mai importante
Păstrarea materialului săditor pomicol şi dendrologic
Aspecte generale privind valorificarea prin prelucrare industrială a produselor horticole
Fluxul tehnologic general de industrializare a produselor horticole
Recepţia
Depozitarea
Transportul intern
Condiţionarea produselor horticole
Prelucrarea materiei prime
Materii prime şi auxiliare folosite la prelucrarea industrială a produselor horticole
Tehnologia produselor semiindustrializate din fructe
Produse semiindusirializate din fructe
Prepararea marcurilor de fructe
Prepararea sucurilor suprasulfitate de fructe
Tehnologia produselor semiindustrializate din legume
Produsele fermentate lactic
Tehnologia fermentaţiei luetice a castraveţilor
Tehnologia fermentaţiei lactice a pătlăgelelor verzi
Produse acidifiate artificial (murături în oţet)
Conservarea legumelor prin suprasărare (în saramură)
Tehnologii de deshidratare la produsele horticole
Tehnologii de concentrare
Tehnologia produselor pasteurizate şi termosterlizate (apertizate)
Regimul termic de tratare şi factorii săi de influenţă
Efectele tratamentului termic
Metode, procedee şi tehnologii de tratament termic
Schema tehnologică generală şl principalele grupe de produse apertizate
Tehnologia conservelor de legume
Tehnologia conservelor de fructe
Tehnologia conservării produselor horticole prin congelare
Generalităţi
Efectele congelării asupra microorganismelor şi produselor horticole
Procedee şi instalaţii de congelare
Ambalarea produselor horticole congelate
Păstrarea produselor horticole congelate
Transportul şi comercializarea produselor horticole congelate
Decongelarea produselor horticole congelate
Tehnologia băuturilor distilate din fructe
Procesul tehnologic de producere şi fermentare a marcurilor
Distilarea şi rectificarea
Demetilarea şi condiţionarea distilatelor
Prepararea şi îmbutelierea băuturilor alcoolice distilate
Valorificarea produselor horticole din „gama a IV-a“
Tehnologia obţinerii pectinei
Tehnologia obţinerii coloranţilor naturali
Producerea oţetului de fructe
Extragerea uleiurilor
Bibliografie

Autori:

Dumitru Beceanu
Adrian Chira
Ioan Paşca

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Gradinarit, pomicultura, viticultura

Gradinaritul cu apa mai putina
-5,1%
18,50 RON
19,50 RON (-5,13%)

Categorii

Edituri

Top

Promoţii

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro

Promo

Dezvaluiri
Agenda Medicala 2017

Comenzi telefonice

tel....
Telefonul clientului:
0722.546.544
0757.319.090
Program:
L-V:9.00-17.30

Newsletter

Accesul clienţilor

Promo

Yoga - O calatorie in cautarea sinelui
Metoda de nastere prin yoga

Cărţi noi

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 0.2332 sec
loader
Caut in catalog...
loader