Categorii de carte
Cărţi noi
Top
Promoţii
Parteneri
SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro
SC MAG COMPUTER SRL
Promo

In salbaticie — Jon Krakauer

In salbaticie — Jon Krakauer
ISBN: 973-689-329-2
Editura: Humanitas
Anul publicării: 2012
Pagini: 240
Format: 13x20
Categoria: Literatura
Preţ (cu tva): 28,00 RON 25,20 RON
Oferta este valabilă până la 29.02.2016
stoc epuizat

DESCRIERE

....''In salbaticie — Jon Krakauer''


...romanul În sălbăticie s-a menţinut peste doi ani pe lista bestsellerurilor New York Times; a primit YALSA Best Books for Young Adults Award în 1997; este nominalizat la YALSA Popular Paperbacks în 2012.

Filmul omonim, regizat în 2007 de Sean Penn, cu Emile Hirsch, Vince Vaughn şi Kristen Stewart, a fost recompensat cu două Globuri de Aur şi nominalizat la două premii Oscar.

Povestea emoţionantă a morţii tânărului Chris McCandless în sălbăticia Alaskăi în 1992 stârneşte reacţii intense în societatea americană.

Jon Krakauer, colaborator al revistei Outside, publică un articol pe această temă, impresionat de asemănarea dintre povestea tânărului şi propriile lui experienţe, dar şi ale altora dinaintea lor.

După o minuţioasă cercetare, Krakauer scrie În sălbăticie, refăcând traseul lui McCandless, urmărindu-l pas cu pas, stând de vorbă cu oamenii pe care acesta i-a cunoscut în ultimii doi ani de viaţă.

...volumul reconstituie puzzle-ul complicat al motivaţiei care l-a condus către un sfârşit tragic. Krakauer trasează o serie de paralele între destinul lui McCandless şi al altor tineri, purtaţi, înaintea lui, de aceleaşi idealuri, tineri dispăruţi fără urmă, înghiţiţi de abisul sălbăticiei.

Autorul ajunge la concluzia că atracţia exercitată de teritoriile virgine asupra spiritului american este extraordinar de puternică.

Chemării instinctive i se adaugă adesea formaţia intelectuală, care nu face decât să intensifice acest imbold, cum se întâmplă în cazul lui McCandless. Dar natura, privită dincolo de perdeaua de iluzii ţesută de scriitori, poate fi adesea surprinzătoare şi nemiloasă.

Fragment din carte:

Petersburg e un oraş mic, dar de categoria întâi după stan­dardele din Alaska. O femeie înaltă şi deşirată a trecut pe lângă mine şi am intrat în vorbă. Se numea Kai, Kai Sandburn. Era veselă, deschisă, sociabilă.

I-am mărturisit planurile mele despre căţărat şi, spre surpriza mea, nici n-a râs, nici n-a reacţionat ca şi cum i-aş fi spus ceva ciudat. “Când vremea e bună”, a zis, “poţi vedea Devils Thumb din oraş. E drăguţ. E chiar acolo, îndărătul lui Frederick Sound”. I-am urmărit braţul întins, care arăta spre est, către un zid scund de nori.

Kai m-a invitat la cină. Mai târziu, mi-am aşezat sacul de dormit pe duşumeaua casei ei. Multă vreme după ce a adormit, am rămas treaz în cealaltă cameră, ascultând-o cum respiră liniş­tit.

Mă convinsesem singur, cu câteva luni în urmă, că nu mă deranja lipsa intimităţii, lipsa unor legături umane adevă­rate, dar plăcerea resimţită în compania femeii clopoţeii hohotiţi ai râsului ei, atingerea inocentă a mâinii sale pe braţul meu – mi-au arătat că mă înşelasem, făcându-mă să sufăr şi să mă simt superficial.

Petersburg e construit pe o insulă. Devils Thumb se află pe continent, ridicându-se peste un platou îngheţat, cunoscut sub numele de Calota de gheaţă Stikine.

Vastă şi labirintică, această calotă acoperă lanţul muntos Boundary ca o carapace, iar de acolo, limbile lungi şi albastre ale numeroşilor gheţari înain­tează lent spre mare.

Ca să ajung la piciorul muntelui, a trebuit să găsesc o modalitate de a traversa cei patruzeci de kilo­metri de apă sărată, pentru a schia apoi patruzeci şi opt de kilometri în sus, pe unul dintre aceşti gheţari, Baird, o vale care, eram aproape sigur, nu părea să fi văzut picior de om de mulţi, mulţi ani.
…………………………………

„Povestea reală a tânărului Christopher McCandless, care a făcut autostopul până în Alaska, unde, după un timp, a fost găsit mort la poalele muntelui McKinley, este poate cea mai dramatică, mai frumoasă şi mai simbolică poveste a epocii noastre despre chemarea sălbăticiei, voluptatea rătăcirii şi mirajul izolării de civilizaţie.

Scrisă admirabil, la limita jurnalului de călătorie şi a introspecţiei poetice, În sălbăticie este o carte care te inspiră şi te pune pe gânduri deopotrivă. Jon Krakauer a dat o adevărată fabulă modernă despre confruntarea omului cu sălbăticia din el însuşi." (Marius Chivu, autorul volumului Trei săptămâni în Himalaya)
…………………………………

...despre autor:

Jon Krakauer s-a născut în 1954 în Brookline, Massachusetts, şi a crescut în Corvallis, Oregon, fiind încă din copilărie un împătimit al drumeţiilor şi al alpinismului.

După ce a absolvit Hampshire College, Massachusetts, în 1976, şi-a câştigat o vreme existenţa ca tâmplar, pescar şi vânzător de somon. În 1977 a escaladat de unul singur calota Stikine, pentru ca în 1992 să cucerească Cerro Torre, din Patagonia.

În 1996 i-a apărut volumul În sălbăticie (Into the Wild), devenit imediat bestseller. În 1996 Jon Krakauer a ajuns pe culmea Everestului, însă în timpul coborârii o furtună i-a ucis pe patru dintre cei cinci tovarăşi alături de care începuse ascensiunea.

Articolul pe care l-a scris în revista Outside pornind de la această tragedie a primit National Magazine Award, ulterior fiind dezvoltat într-o carte, Into Thin Air, publicată în 1997 şi tradusă în douăzeci şi patru de limbi. A fost desemnată „Cartea anului“ de către Time Magazine, numărându-se printre finalistele la National Book Critics Circle Award, iar în 1998 a fost inclusă pe lista celor trei finaliste pentru Pulitzer Prize.

În 1997 Jon Krakauer a fost distins cu Walter Sullivan Award for Excellence in Science Journalism, acordat de American Geophysical Union.

În 1999 scriitorul a fost recompensat cu Academy Award in Literature, acordat de American Academy of Arts and Letters. Cartea sa din 2003, Under the Banner of Heaven: A Story of Violent Faith, are ca temă centrală fundamentalismul mormon.

În 2009 publică volumul When Men Win Glory: The Odyssey of Pat Tillman. De peste două decenii, Krakauer este un neobosit colaborator al publicaţiilor Outside, Architectural Digest, The Washington Post, The New York Times şi National Geographic Magazine. Cărţile lui au fost traduse şi publicate în peste douăzeci şi cinci de ţări.


Autor: Jon Krakauer

Titluri de acelaşi autor

In aerul rarefiat
In aerul rarefiat
35,00 RON 31,50 RON

OPINII

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. comenteaza

Cărţi noi - Literatura

Pisicoteca practica a lu' Mos Parsu
Pisicoteca practica a lu' Mos Parsu
24,00 RON 21,60 RON
Prietenii nostri imaginari
Prietenii nostri imaginari
37,00 RON 33,30 RON
Al treilea cimpanzeu (Jared Diamond)
Al treilea cimpanzeu (Jared Diamond)
59,90 RON 53,91 RON
Haos (Alessandro Baussmerth)
Haos (Alessandro Baussmerth)
24,90 RON 23,65 RON
Evanghelia dupa Pilat
Evanghelia dupa Pilat
29,00 RON 26,10 RON
Comenzi telefonice
tel....
Telefonul clientului:
031.412.62.96
0722.546.544
0757.319.090
Program:
L-V:9.00-17.30
Accesul clienţilor
Edituri
Promo
Newsletter
Asistenţă online
asistenta Suntem deconectaţi

Caut in catalog...