Ovidiu Bojor - Omul care a cucerit varfurile

Ovidiu Bojor - Omul care a cucerit varfurile
Preț: 30,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 298
Format: 13x20

DESCRIERE

Ovidiu Bojor - Omul care a cucerit varfurile. Principii de vindecare fizica, mentala si spirituala (Maria Timuc)

 
Misiuni ONU în Nepal
Obiceiuri nepaleze - Căsătoria copiilor cu fructul arborelui sacru, Bael...
 
Ovidiu Bojor avea să plece cu misiune ONU în Nepal. Aceste locuri i se păreau de-a dreptul uimitoare. Intr-o zi, mergând cu maşina în căutarea unor zone cu plante şi flori pentru studiu, şoferii opriseră brusc înaintea unui pod, sub care trecea, susurând încetişor, un râu.
 
Aceştia se duseseră pe pod, îşi împreunaseră mâinile în semn de rugăciune şi stătuseră aşa o vrane, mişcându-şi buzele uşor. Era clar că se roagă.
 
- Râul este sacru şi de aceea ne închinăm lui, spusese şoferul lui Bojor.
 
El se gândea la comuniunea cu natura, parcă mult mai puternică în Nepal decât se păstrase la noi. Oamenii erau mai mult legaţi de natură, trăiau mai mult în relaţie cu ea şi, poate, de aceea, aveau parcă o mare seninătate în ciuda lipsurilor materiale evidente.
 
De la altitudinea de 3000 de metri până la 6000 de metri trăiau nişte populaţii care proveneau din 26 de etnii şi aveau o comuniune perfectă.
 
In una dintre acestea Ovidiu Bojor fusese surprins să constate că se regăseau cuvinte.. aproape româneşti. Credea că a nimerit într-o zonă din România, în care se vorbea în regionalisme.
 
Un obicei fantastic al tibetanilor era logodna copiilor cu vârste ciprinse între 5 şi 12 ani: se numea „bael mariaj” sau „ihim” în sanscrită. Nu se logodeau fetiţele cu băieţii, ci fiecare fetiţă şi fiecare băieţel era logodit cu un pom fructifer numit „bael”, în limbaj ştiinţific „aegle marmelos”.
 
Acesta era un copac sacru, deopotrivă în brahmanism, hinduism şi în budism.
 
Arborele Bael (Madjo în India) este considerat un copac sacru, in hinduism el este dedicat zeului Shiva. Frunzele arborelui sunt in forma de trifoi şi simbolizează puterea zeului Shiva.
 
In Nepal, localnicii îşi logodesc copiii cu arborele Bael sau mai degrabă cu fructul acestuia pentru îmbunătăţirea karmei, pentru bunăstare şi linişte în viaţă. Fructele sunt şi un simbol al bogăţiei. Copacul sacru era plantat în curţi sau în preajma templelor.
 
In ce priveşte căsătoria dintre sexe, Ovidiu Bojor întâlnise în nord-vestul Tibetului o regiune în care era matriarhat. O femeie avea acolo patru soţi şi conducea întreaga gospodărie. I s-a părut uimitor acest lucru şi a aflat că soţii nu stăteau cu femeia permanent.
 
Unul dintre ei stătea cu ea un an, timp în care ceilalţi trei soţi erau plecaţi să muncească şi să strângă cele necesare pentru familie. Fiecărui soţ îi venea rândul să stea acasă, cu soţia, după trei ani. Nu se ştia al cărui soţ este fiecare copil, dar toţi erau trataţi în mod egal.
 
Cercetând problema şi-a dat seama că ea avea un substrat în genele din zonă. Acolo se năştea o fetiţă la patru băieţi. Numărul femeilor fiind atât de mic, era necesar matriarhatul...
 
...
 
Cercetări ale florei din India de Nord şi ţările Sub-himalayene: Nepal, Buthan şi Sikim
 
Bojor este printre puţinii români care au cunoscut si au cercetat la faţa locului flora din India de nord şi din ţările Subhimalayene - Nepal, Buthan şi Sikim.
 
A făcut patru expediţii ştiinţifice ca expert şi consilier al Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (ONUDI) din anii 1978-1985.
In acest interval de timp a implementat. Metodologia cartării şi cartografierii florei medicinale spontane, ţinând seama de ocrotirea naturii şi a resurselor naturale.
 
Această metodologie elaborată în România de doctoral Ovidiu Bojor şi colaboratorii săi a fost adoptată de ONU ca metodă oficială pentru ţările în curs de dezvoltare. A fost publicată în volumul „The Medicinal Plant Industry” în CRC - Press -Boston şi Londra (1991).
 
Tot în această zonă din Himalaya a elaborat prima hartă privind răspândirea plantelor medicinale.
 
în perioada 1984 - 1985, sediul său temporar a fost la Kathmandu, unde a definitivat proiectul de înfiinţare a primei unităţi de producţie, prin prelucrarea plantelor medicinale...
 
 
CUPRINS:
 
Cuvânt înainte 
 
Povestea unui om care a cucerit... viaţa 
Credinţa noastră va fi iubirea 
Scaunul Domnului şi... începutul unei mari iubiri 
Cu fiecare ceas ne împlinim destinul 
 
Copilăria
Opreşte la bisericuţa copilăriei tale 
Primele călătorii pe munţi, fabrica de viori şi primele invenţii 
Viaţa pe Pământ... văzută de tatăl lui Ovidiu Bojor, primul său mentor 
 
Reîncarnarea şi... un arbore genealogic care datează dinainte de Hristos
„Eu ştiu din propria mea viaţă că rănile se vindecă greu''
Masacrul de la Mureşenii de Câmpie 
Exilul, frumuseţea sufletească a bănăţenilor şi prima iubire a lui Ovidiu Bojor 
 
Armata, studenţia şi bombardamentele asupra Bucureştiului în cel de-al doilea război mondial 
Tehnici de supravieţuire în condiţii extreme 
„Scopul vieţii l-am definit în cunoaşterea valorilor şi a perfecţiunii existenţei”
Principii de viaţă şi mari mentori spirituali - loan Suciu, Monseniorul Ghika, N. Steinhardt, părintele Deliman
 
Principii de viaţă Cele 7 „porunci” ale lui Ovidiu Bojor
Teza de doctorat - Claviceps purpureea, ciuperca magică
Ovidiu Bojor despre... parazitul care l-a fascinat
 
...
 
 
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0483 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.