Sucuri din legume. 30 de retete pentru detoxifiere, energie, sanatate si vitalitate

Sucuri din legume. 30 de retete pentru detoxifiere, energie, sanatate si vitalitate
Preț: 20,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 606-741-400-4
Anul publicării: 2015
Pagini: 159
Format: 14x21

DESCRIERE

Sucuri din legume. 30 de retete pentru detoxifiere, energie, sanatate si vitalitate - Joanna Farrow …o modalitate excelenta de asimilare a principiilor nutritive esentiale din legume intr−un mod extrem de gustos si de placut, sucurile din legume sunt foarte usor de facut, sarace in zaharuri, iar majoritatea contin doar jumatate din caloriile pe care le contin sucurile din fructe. Din carte Tehnici de stoarcere si de amestecare După ce ai achiziţionat echipamentul necesar pentru prepararea sucurilor şi a amestecurilor, poţi trece la treabă. Pentru cât mai multă prospeţime şi o aromă intensă, pregăteşte fructele şi legumele chiar înainte de a le stoarce. Fiecare tip de aparat are anumite recomandări specifice. Citeşte întotdeauna instrucţiunile de folosire înainte de a utiliza echipamentul pentru prima oară. Storcătoare centrifugale şi prin presare Cu toate că storcătoarele centrifugale şi prin presare au moduri diferite de funcţionare, pregătirea fructelor şi a legumelor, precum şi principiile de bază de utilizare a aparatelor sunt asemănătoare. Alege ingrediente cu coaja tare şi reţine că majoritatea fructelor şi a legumelor nu necesită decojirea înainte de folosire. Totuşi, sâmburii mari, cum are avocado, de exemplu, trebuie îndepărtaţi. 1. Toate fructele şi legumele cu coajă trebuie să fie frecate cu o perie tare, sub jet de apă rece, pen tru îndepărtarea murdăriei. In cazul unor reziduuri ceroase, foloseşte puţin săpun sau detergent de vase pentru dizolvarea lor, apoi clăteşte bine sub jet de apă rece. 2. Pentru scoaterea sâmburilor mari, cu ajutorul unui cuţit mic, ascuţit, taie fructul circular pe lungime, apoi răsuceşte uşor pentru a obţine astfel două jumătăţi. Infige lama cuţitului adânc în sâmbure, roteşte şi desprinde. 3. Legumele cu frunze, cum ar fi varza, salata sau spanacul, pot fi şi ele trecute prin storcător. Foloseşte şi frunzele exterioare, care au mai mulţi factori nutritivi, însă numai după ce le-ai spălat foarte bine. 4. La introducerea ingredientelor prin tubul de alimentare al storcătorului, trebuie să foloseşti dispozitivul de împingere al aparatului. Nu uita să aşezi sub gura aparatului un pahar sau un vas pentru colectarea sucului, în scopul de a evita împrăş-tierea luipe suprafaţa de lucru. 5. Trece ingredientele prin aparat în cantităţi adecvate, Taie fructele şi legumele mai mari în patru, de exemplu, şi încearcă să le alternezi pentru a obţine un suc cât mai omogen. Dacă introduci prea multe bucăţi de fructe sau de legume deodată, ori împingi bucăţi prea mari, aparatul se va bloca. Sfatul bucătarului Atunci când storci mai multe tipuri de fructe sau de legume, alter nează ingredientele tari (morcovul, de pildă) cu cele moi (varza, de pildă). Această alternanţă are ca efect un jet continuu de suc şi împiedică blocarea aparatului. Dacă ai o legumă mai lungă, apasă cu dispozitivul de împingere până când vârful dispare. CUPRINS: Introducere Echipamentul de bază Cumpărarea şi păstrarea fructelor şi legumelor Tehnici de stoarcere şi de amestecare Curăţarea storcătoarelor, a blenderelor şi a roboţilor de bucătărie Legumele rădăcinoase şi tuberculii Legumele frunzoase şi cruciferele Fructele legume Cucurbitaceele Legumele cu păstăi, lujeri şi bulbi Plantele aromatice, condimentele şi suplimentele nutritive Băuturi pentru micul dejun Amestec detoxifiant Suc de morcovi şi ghimbir Suc vitalizant Energizant de dimineaţă Tonic cu iarbă de grâu Amestec delicios cu germeni de fasole Tonic pentru ochi strălucitori Tonic cu mere şi verdeţuri Energizant cu fenIcul Energizant bogat în fier Energizante pentru întreaga zi Băutură energizantă de păstârnac Suc pe bază de busuioc Suc de ginseng Tonic pentru imunitate Tonic de legume Tonic rubiniu Suc „gazpacho" Mix de salată liniştitor Suc aromat de ţelină Energizant din broocoli Deliciu roşu aprins Detoxifiant cu avocado Suc de păstăi dulci . Specialităţi delicioase Bloody Mary picant Dovleac cu scorţişoară Tonic cu ardei iute Deliciu de avocado şi lime Suc de roşii uscate la soare, portocale şi tarhon Smoothie de avocado şi lămâie Tonic de fructe şi legume Suc acidulat de kiwi, castravete şi ghimbir Tonic verde cu muşeţel Index Energizant pentru efort fizic

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0549 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.