10 ciuperci. Cum sa gasesti si sa determini cele mai sigure specii - Gerhard Schuster

10 ciuperci. Cum sa gasesti si sa determini cele mai sigure specii - Gerhard Schuster
Preț: 16,50 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-649-119-8
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 96
Format: 13x20

DESCRIERE

10 ciuperci. Cum sa gasesti si sa determini cele mai sigure specii - Gerhard Schuster

 
Basmele si ideile înşelătoare
Există, într-adevăr, numeroase legende. însă atunci când vine vorba despre ciuperci, ele nu sunt doar deosebit de creative, ci şi deosebit de periculoase. Dacă cineva ia mirosul „bun"' sau culoarea „otrăvitoare" a unei ciuperci drept criteriu de bază pentru diferenţierea ciupercilor comestibile de cele otrăvitoare, este o abordare greşită, ca să nu mai spunem iraţională. Nici numele frumos sau faptul că se găseşte în locuri de unde se hrănesc alte vietăţi nu spune nimic despre natura bună a ciupercilor.

Otrăvire fără ciuperci otrăvitoare
Cele mai multe cazuri de otrăvire cu ciuperci sunt aşa numitele otrăviri false. Ele se datorează ciupercilor stricate şi nu ciupercilor otrăvitoare.
Este valabil pentru toate ciupercile, fără nicio excepţie, faptul că în bucătărie trebuie folosite doar exemplarele proaspete. Mărimea nu este un criteriu care să indice starea de prospeţime. Chiar şi ciupercile cele mai mici pot fi deja stricate şi să pună în pericol sănătatea.

Cele mai importante ciuperci otrăvitoare
Cine îşi doreşte să înceapă să culeagă singur ciuperci comestibile, trebuie să cunoască câteva ciuperci otrăvitoare. Cele mai periculoase ciuperci otrăvitoare sunt cele care, pe de o parte conţin otravă foarte puternică şi pe de altă parte se aseamănă foarte mult cu ciupercile comestibile. Nu există foarte multe ciuperci otrăvitoare în Europa Centrală, însă otrăvirea cu ciuperci poate avea efecte neplăcute sau chiar poate provoca moartea.
Pentru a recunoaşte cu adevărat chiar şi ciupercile otrăvitoare, trebuie luate în mână, palpate şi mirosite. Nu vă fie teamă, nicio ciupercă otrăvitoare cunoscută nu poate să pătrundă în corp prin piele...
 
CUPRINS:
 
O carte drept curs despre ciuperci?
 
REGULI DE SUPRAVIEŢUIRE
Ciuperci otrăvitoare, otrăvuri ale ciupercilor
Hribul murg-Ciuperca perfecta pentru debut
Hribul cenuşiu - Regele ciupercilor comestibile
Hribul de vară - Ciuperca de pădure care apare cel mai devreme
Flocoşelul - Cel cu ţepi
Gălbiorul - Ciuperca fericirii
Trâmbiţa piticilor-Comoara neînţeleasă a pădurii
Buretele cu perucă - Misterioasa ciupercă sparanghel
Parasol - Umbrela de soare zbârlită
Râşcovul de brad - Cel cu latex roşu
Creasta cocoşului - Buretele de baie bizar

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Gradinarit, pomicultura, viticultura

Created in 0.0467 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.