1000 de creieri. O nouă teorie a inteligenței - Jeff Hawkins

1000 de creieri. O nouă teorie a inteligenței - Jeff Hawkins
Preț: 59,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-722-519-8
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 344
Format: 14X20

DESCRIERE

1000 de creieri. O nouă teorie a inteligenței - Jeff Hawkins

 
... celulele din capetele voastre citesc aceste cuvinte. Gândiţi-vă cât de remarcabil este acest fenomen. Celulele sunt simple. O singură celulă nu poate să citească, să gândească ori să facă mai nimic.
 
Totuşi, dacă strângem laolaltă destule celule cât să formeze un creier, ele nu doar citesc, ci şi scriu cărţi. Ele proiectează clădiri, inventează tehnologii şi descifrează misterele universului. Cum se face că un creier alcătuit din celule simple creează inteligenţa este o întrebare extrem de interesantă şi rămâne un mister.

înţelegerea modului în care funcţionează creierul este considerată una dintre marile provocări ale umanităţii. Căutarea soluţiei a dat naştere unor zeci de iniţiative naţionale şi internaţionale, precum Europe’s Human Brain Project şi International Brain Initiative.
 
Zeci de mii de specialişti în neurobiologie lucrează în zeci de specialităţi, practic în toate ţările din lume, încercând să înţeleagă creierul. Deşi neurobiologia studiază creierul diferitelor animale şi pune întrebări variate, scopul ei suprem este să afle cum dă naştere inteligenţei creierul omenesc.

S-ar putea să vă surprindă afirmaţia mea conform căreia creierul omenesc rămâne un mister. în fiecare an se anunţă noi descoperiri legate de creier, se publică noi cărţi despre creier şi cercetătorii din domenii înrudite precum inteligenţa artificială pretind că diversele lor creaţii se apropie de inteligenţa, să zicem, a unui şoricel ori a unei pisici.
 
Ar fi uşor de extras din toate acestea concluzia că oamenii de ştiinţă au o idee destul de corectă despre modul de funcţionare a creierului. Dar, dacă îi întrebaţi pe neurobiologi, aproape toţi vor admite că suntem încă în beznă. Am acumulat un volum enorm de cunoştinţe şi fapte legate de creier, dar înţelegem în mică măsură cum funcţionează acesta în ansamblu...
 
CUPRINS:
 
Cuvântul traducătorului    
Prefaţă de Richard Dawkins   
  
PARTEA ÎNTÂI: O NOUĂ ÎNŢELEGERE A CREIERULUI    

1.    Creierul vechi - noul creier    
2.    Marea idee a lui Vernon Mountcastle   
3.    Un model al lumii în capetele voastre 
4.    Creierul îşi dezvăluie secretele    
5.    Hărţile din creier   
6.    Concepte, limbă şi gândire de nivel superior      
7.    Teoria inteligenţei celor 1000 de creieri 
  
PARTEA A DOUA: INTELIGENŢA ROBOTICĂ  

8.    De ce nu există niciun „Eu" în inteligenţa artificială 
9.    Când maşinile sunt conştiente      
10.    Viitorul inteligenţei robotice     
11.    Riscurile existenţiale ale inteligenţei robotice 

PARTEA A TREIA: INTELIGENŢA UMANĂ   
12.    False convingeri   
13.    Riscurile existenţiale ale inteligenţei umane    
14.    Fuziunea creierului cu maşina     
15.    Dispoziţiile testamentare ale omenirii     
16.    Gene versus cunoaştere     

Gânduri finale      
Sugestii bibliografice      
Mulţumiri 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0467 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.