1001 de citate care te inspira intr-o viata

1001 de citate care te inspira intr-o viata
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 960
Format: 15x22
Categoria: Cultura generala
Preț: 129,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

1001 de citate care te inspira intr-o viata

 
Colecția 1001 continuă cu un ghid perfect al celor mai bune citate din istorie. Acestea aparțin unor minți luminate care au trăit în Antichitate, Evul Mediu, sau în alte epoci, până la epoca modernă.
 
Dintre aceștia: Marcus Aurelius, Shakespeare, Nietzsche, Ellen DeGeneres, Nelson Mandela, Mark Zuckerberg. Citatele acoperă o arie largă de teme, din domeniul artei, literaturii, filosofiei, politicii, religiei, psihologiei, sunt puse în context și însoțite de numeroase ilustrații...
 
Din carte:
 
''Pictura este o poezie care se vede, dar nu se aude, iar poezia este o pictură care se aude, dar nu se vede''
 
Confruntarea Intelectuala dintre poeţi si pictori datează inca din Antichitate - pe de-o parte, artistul vizual care încearcă sa evoce dimensiunea spirituală prin pensulă, si, de cealaltă parte, poetul, care caută să inspire si să fie amintit prin cuvinte.
 
Leonardo da Vinci credea că pictorul are o Importanţâ mai mare decăt poetul considerând că,, ochiul'' funcţionează cu un simţ mult mai nobil decât ''simpla'' ureche.
 
Omul care nu aude, conform lui da Vinci, si-a pierdut un ''simt mai puţin nobil'', dar va înţelege totusi arta picturii si ceea ce încearcă artistul să reprezinte.
 
Da Vinci a studiat anatomia si fiziologia pentru a putea reprezenta mai bine In picturile sale ceea ce vedea în lumea reală.
 
In Tratat despre pictura, colecţie de manuscrise compilate după moartea artistului da Vinci, este citată afirmatia acestuia conform căreia picturile surprind esenţa naturii mult mai bine decât ar putea să o spună cuvintele...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0806 sec