1001 jafuri celebre
34,02 RON
37,80 RON (-10%)

1001 jafuri celebre

1001 jafuri celebre
-10%
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 325
Format: 13x20
Categoria: Dezvaluiri
Preț: 34,02 RON
37,80 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

1001 jafuri celebre - Traian Tandin

 
JAF LA PALATUL BUCKINGHAM

Pe 23 februarie 1993, doi spărgători profesionişti au reuşit să treacă de sofisticatele sisteme de alarmă care protejează Palatul regal Buckingham din Londra şi au intrat în apartamentul personal al prinţului Charles.
 
inainte de a se declanşa alarma, cei doi au reuşit să fure bijuterii şi obiecte personale de mare valoare aflate în camera lui Charles.
 
Palatul a fost scotocit de la pod până-n pivniţă, dar cei doi au reuşit totuşi să scape. Fiind vorba de familia regală, poliţia londoneză a mobilizat toate forţele disponibile pentru rezolvarea acestui caz. Eforturile au fost zadarnice.
 
După două săptămâni de la furt nu se întrevedea nici o pistă, iar prinţul era verde de furie. Când toate speranţele păreau pier- dute, la poliţie s-a prezentat un bijutier, Geoffrey Mann, care a adus o mare parte din piesele furate.
 
El a povestit următoarele lucruri: erau doi bărbaţi care aveau la vânzare nişte piese extraordinare, broşe, ace de cravată, butoni pentru cămaşă, stilouri şi ceasuri, toate din aur, perle şi pietre preţioase.
 
O parte din ele aveau gravate însemnele prinţului de Walles. Vânzătorul a devenit suspicios când cei doi au spus că piesele sunt simple insigne militare.
 
Geoffrey le-a oferit pe loc 5000 de lire, ştiind sigur că valoarea lor este de zece ori mai mare. A doua zi, citind ziarele, Geoffrey Mann a aflat despre spargerea de la palatul regal.
 
El a înţeles imediat că cel mai bine este să predea poliţiei obiectele furate, multumindu-se cu recompensa primită, altfel riscul la care se expunea era extrem de mare.
 
După ce a mai şovăit o vreme, Geoffrey a predat poliţiei obiectele furate. Cu această ocazie s-a făcut şi portretul-robot al presupuşilor hoţi. Cei doi infractori au fost arestaţi cu ajutorul Interpolului după zece zile.
 
Prea târziu însă, pentru că ei au reuşit să distrugă şi să vândă o parte din obiectele furate, spre marea supărare a prinţului Charles.

RACKEŢII BASARABENI IAU TAXĂ DE NUNTĂ

Pe lângă faptul că este recunoscută oficial ca fiind cea mai săracă ţară europeană, Republica Moldova conduce detaşat şi în topul criminalităţii.
 
Un mic stat aflat la cheremul rackeţilor care “impozitează” şi cea mai mică sursă de venit, mai ceva ca temutele fiscuri din ţările occidentale.
 
Numai că, după ce s-a furat cu adevărat tot ce este de furat, mafioţii trebuie să-şi chinuiască serios neuronii pentru a găsi noi şi noi surse ilegale de venit.
 
Astfel s-a ajuns ca ei să încaseze taxe de protecţie până şi ia nunţi şi botezuri. Tinerii însurăţei sunt anunţaţi de rackeţii din zona în care fac nunta că, dacă nu plătesc 20 la sută din darul care se va strânge, atunci ei vor avea grijă să le transforme petrecerea într-o baie de sânge.
 
Şi cum, dincolo de Prut, a apela la miliţieni este ca şi cum te-ai vârî singur în gura lupului, bieţii oameni acceptă ca la nuntă, la strigarea darului şi la numărarea banilor, să asiste şi un reprezentant al rackeţilor care încasează pe loc inedita taxă de protecţie.
 
...
 
 

 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0742 sec