168 de ore. Ai mai mult timp decat crezi

168 de ore. Ai mai mult timp decat crezi
Preț: 55,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-44-1311-6
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 408
Format: 14X20

DESCRIERE

168 de ore. Ai mai mult timp decat crezi - Laura Vanderkam

 
... la fel ca mulți oameni ocupați, şi eu trăiesc în conformitate cu lista mea cu lucruri de făcut. Uneori îmi notez pe programul tipărit de la biserică (partea de „spovedanie tăcută“ a slujbei include o scuză pentru că nu ai fost atent).
 
Alteori, îmi notez în agenda pe care nu trebuie s‑o pierd, deşi odată am pierdut‑o în Aeroportul Internaţional din Los Angeles. În orice caz, mă conformez listei cu lucruri de făcut.
 
Nimic nu‑mi place mai mult decât să bifez fiecare lucru, odată îndeplinit. Aşadar, în timpul unui maraton de la sfârşitul lunii martie din 2009, am văzut că aveam un lucru „de făcut“ pentru a continua scrie‑rea acestei cărţi: trebuia să o abordez pe Theresa Daytner, pe care o mai intervievasem cu un an în urmă, astfel că i‑am trimis un mesaj. Dar Daytner nu era de găsit. Nu ştiu ce activităţi avea pro‑gramate pe lista ei cu lucruri de făcut, dar îşi petrecea ziua în aer liber...
 
... plecase la plimbare de‑a lungul unui „pârâu care susură“ în apropierea casei ei din Maryland, la aproximativ 45 de minute vest de Baltimore. Era o zonă pustie, aşa că luase câinele fratelui ei pentru a‑i ține companie.
 
Cei doi au petrecut ore întregi mărşăluind prin noroi. O ploaie de primăvară timpurie transformase peisajul într‑un verde crud, scoțând la iveală lăstarii mici ai copacilor şi făcând ca mugurii florilor sălbatice să strălucească pe cerul plumburiu.
 
Nu avea de gând să rateze una dintre primele dimineţi calde şi senine de primăvară, care îţi oferea şansa de a te bucura de „pace, linişte“ şi „reîncărcarea bateriilor“, după cum mi‑a povestit mai târziu...
 
... cu alte cuvinte, Daytner pare să aibă mult timp. Timp de relaxare. Timp pe care‑l poate folosi aşa cum îi place. Asta include să ia o pauză şi să savureze minunata solitudine într‑o dimineață obişnuită de lucru din timpul săptămânii, când oamenii mai serioși sunt la serviciu.
 
Desigur, acest lucru ridică o întrebare. Cum anume are Daytner atât de mult timp? Este pensionară? Şomeră? O cas‑nică ai cărei copii au crescut? Răspunsul te poate surprinde. Daytner este cu siguranță mai ocupată decât mine.
 
Este mai ocupată decât majoritatea oamenilor pe care îi cunosc aici, într‑un Manhattan plin de locuitori prea grăbiţi ca să mai aibă timp să‑şi tragă sufletul. Într‑adevăr, aş îndrăzni să ghicesc că oricine ai fi, nu ai la fel de multe pe cap ca Daytner...
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0659 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.