2666 (3 vol) Roberto Bolano

2666 (3 vol) Roberto Bolano
Anul publicării: 2017
Pagini: 13x20
Format: 1104
Preț: 150,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

2666 (3 vol) Roberto Bolano 

 
... mai tarziu au sunat la hotelurile si motelurile care le mai ramasesera si la nici unul dintre ele nu se cazase Archimboldi. 'I'imp de cateva ore sau gandit ca Amalfitano avea dreptate, ca pista lui Almendro era probabil fructul imaginatiei lui infierbantate, ca voiajul lui Archimboldi in Mexic exista doar in mintea intortocheata a Porcului. Restul zilei lau petrecut citind si band si nici unuia dintre ei nu ia venit sa iasa din hotel. 

In seara aceea, in timp ce Norton citea corespondenta pe omputerul hotelului, a primit un email de la Morini. in mesajul lui Morini vorbea despre vreme, ca si cum nar fi avut nimic altceva mai bun de spus, despre ploaia care incepuse sa cada. piezis asupra orasului Torino la opt seara si nu sa oprit pana la unu noaptea, sii dorea lui Norton din toata inima un timp mai bun in nordul Mexicului, unde dupa cum credea nu ploua niciodata si e frig doar noaptea si asta numai in desert.
 
Tot in seara aceea, dupa ce a raspuns la cateva mesaje (nu lui Morini), Norton a urcat in camera, sa pieptanat, sa spalat pa dinti, sa dat cu crema hidratanta pe fata, sa asezat putin pe pat cu picioarele pe pardoseala, cugetand, si pe urma a iesit pe culoar si a batut la usa lui Pelletier si apoi la usa lui Espinoza si tara sa spuna nici un cuvant ia condus in camera ei unde a facut amor cu amandoi pana la cinci dimineata, ora la care criticil, ascultando pe Norton, sau intors in respectivele lor camere, unde au cazut repede intrun somn adanc, somn de care na avut parte Norton, care a netezit un pic cearsafurile din pat sia stins luminile din camera, dar na putut inchide un ochi...
 
...............
 
... si ce se poate spune despre Morini? Pozitia lui in scaunul cu rotile indica un oarecare grad de abandonare, ca si cum contemplarea ploii nocturne si a caselor din jur adormite iar fi toate asteptarile. Uneori isi sprijinea amandoua bratele de scaun, alteori isi sprijinea capul mana si cotul pe brascaunului.
 
Niste blugi poate prea lungi ii acopereau picioarele neajutorate, ca picioarele unui adolescent agonic. Purta o camasa alba, cu nasturii de la gat descheiati, iar pe mana stanga avea un ceas a carui curea ii era larga, cu toate ca nu asa de larga incat sai cada. Nu era incaltat cu pantofi, ci cu papuci, foarte vechi, din panza neagra si stralucitoare ca noaptea.
 
Toata imbracamintea era comoda, de stat in casa, si din atitudinea lui Morini aproape ca se putea spune ca a doua zi nu avea de gand mearga la serviciu sau se gandea sa se duca mai tarziu. 

Ploaia, de cealalta parte a ferestrei, asa cum spunea in emailul sau, cadea aproape oblic si oboseala lui Morini, nemiscarea sa si abandonul ii dadeau un aer de taran muribund, invins trupeste si sufleteste de insomnie fara sa se planga...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0543 sec