69 Q&A. Atat s-a putut - Radu F. Constantinescu

69 Q&A. Atat s-a putut - Radu F. Constantinescu
-7%
Preț: 55,80 RON
60,00 RON (-7%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 272
Format: 13x20

DESCRIERE

69 Q&A. Atat s-a putut - Radu F. Constantinescu

 
Prima dragoste e mai intensă decât toate?
 
Nu. De obicei ultima e mai intensă decât toate. Că d‑aia e ultima. Nu‑ți mai trebuie altceva. Am tot spus că nu iubeşti cu adevărat în adolescență, când habar nu ai în ce te bagi, ci la maturitate, când ştii cu exactitate care sunt riscurile şi totuşi mergi înainte.
 
Sâmburele de adevăr este că, din punct de vedere sexual, la început „simți enorm şi vezi monstruos“, vorba unui mare clasic. Totul are un impact deosebit când e prima dată.
 
Prima dată când cineva îți atinge mâna ca din întâmplare, prima dată când începi să‑ți faci planuri pentru doi, primul orgasm când ți se pare că înțelegi ce e viața. O să facem o comparație prin Beethoven (asta ascult acum când scriu şi îmi vine uşor).
 
Prima dragoste e ca „Für Elise“, catchy, te prinde, dar e doar o „bagatelă“ pentru pian. Ultima dragoste e ca Simfonia nr. 9, care acum e imnul oficial al Uniunii Europene şi are partea a patra pe nişte versuri de Friedrich Schiller de ți se ridică părul pe tine.
 
Dacă ai. Dacă e să fim sinceri, pe la 40 de ani nici nu mai suntem atât de siguri că ştim care a fost prima dragoste! Pasiunile 100% carnale nu trec testul timpului şi ajun‑gem să vedem lucrurile aşa cum au fost la mult timp după ce au încetat să mai fie.
 
Mi s‑a întâmplat şi mie să confund dorința cu dragostea, orgasmul cu fericirea şi gălăgia cu intensitatea. De fapt, când în ochi e numai un strop de rouă, în suflet e furtună. Cineva m‑a mai întrebat ce părere am despre cei care rămân toată viața cu acelaşi partener.
 
Mi se pare că se po‑triveşte tot aici. Prima iubire şi ultima. Sau nu? Eu cred că nu. Ca să trăieşti alături de un om care se schimbă, dragostea trebuie să se schimbe şi ea. Omul de lângă tine evoluează sau doar îmbătrâneşte şi tu la fel.
 
Tu, cel de la 30, trebuie să te reîndrăgosteşti de ea cea de la 25, nu poți să o iubeşti tot cu dragostea pe care i‑o purtai când avea 17! De ce? Ce s‑a întâmplat cu dragostea aia? A expirat? I‑a rămas mică? Nu. Pur şi simplu era o dragoste pentru un alt om. Iar tu nu poți să iubeşti o amintire dacă vrei să fii fericit în prezent...
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0702 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.