A murit eternitatea mea. Opera poetică - Cesar Vallejo

A murit eternitatea mea. Opera poetică - Cesar Vallejo
Preț: 95,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 592
Format: 13x20

DESCRIERE

A murit eternitatea mea. Opera poetică - Cesar Vallejo

 
... mai târziu, în articolele trimise de la Paris, Vallejo va aborda din perspectiva justiţiei sociale problema acestui om generic, numit el desgraciado — nenorocitul —, individ căruia nu-i poate face dreptate nici justiţia divină, nici cea seculară.
 
In acea fază, chiar construcţia poemelor va mima stupoarea individului care nu mai pricepe nimic din rân-duiala lumii, iar segmentele distorsionate ale poemului şi direcţiile de adresare care pleacă pretutindeni vor imita în construcţia textului această stupoare.

în felul său demultiplicat, Vallejo este aşadar şi mai prezent în acest text liminar, el se înfăţişează în numele a tot ceea ce este trăit, todo lo vivido, exhibând simbolic persoana întâi care îşi etalează plăgile şi suferinţa. Prăbuşiri repetate s-au produs în experienţa sa personală, mai cu seamă moartea mamei, pe lângă alte bănuite catastrofe...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0562 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.