Acasa nu te aude nimeni. Cum sa depasesti depresia postnatala

Acasa nu te aude nimeni. Cum sa depasesti depresia postnatala
-10%
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 245
Format: 13x20
Categoria: Psihologie
Preț: 31,50 RON
35,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Acasa nu te aude nimeni. Cum sa depasesti depresia postnatala - Cara Aiken

 
... eşti proaspătă mămică, dar nu simţi acea bucurie pe care toată lumea spune că ar trebui s-o simţi atunci când îţi vezi sau îţi auzi bebeluşul?
 
... din contră, eşti mai tot timpul iritată, tristă sau neliniştită?
 
... iţi faci griji excesive legate de sănătatea copilului?
 
S-a descoperit recent că una din zece noi mame suferă de depresie postnatală – o afecţiune încă subdiagnosticată, care afectează nu numai sănătatea psihică a mamei, ci şi viaţa de cuplu şi starea de bine şi dezvoltarea armonioasă a copilului. 
 
Fragmente:
 
...înainte să aibă copii, Veritee avea o slujbă ca animator de tineret cu experienţă şi era într-o relaţie de lungă durată cu Barry. Având o diplomă de profesor şi de animator de tineret, era specializată în lucrul cu tinerii tulburaţi şi cei cu dificultăţi de învăţare, precum şi cu tinere mame şi copii cu handicap. Prin urmare, ştia clar ce dificultăţi presupune un copil.
 
Partenerul ei, Barry, lucra pe mare şi cumpărase recent o căsuţă în Cornwall, aproape de port. Deşi ar fi putut să-şi continue relaţia la distanţă, Veritee era de părere că singurul mod în care puteau să aibă o relaţie stabilă era să se mute în Cornwall.
 
Fiind o persoană independentă, cu propria ei casă, maşină şi carieră, acesta era un pas foarte important. A părăsit Londra, şi tot ce preţuia, ca să se mărite cu Barry.
 
Ca parte din noua ei viaţă, Veritee avea animale de fermă; curând, gândurile lui Veritee şi ale lui Barry s-au îndreptat către ideea de a avea un copil — din fericire, Veritee a rămas însărcinată şase luni mai târziu.
 
Barry a susţinut-o foarte mult în primele luni, luându-şi liber de la lucru, fiindcă Veritee avea o fobie de boală şi îi era foarte rău încontinuu. S-a simţit rău pe tot parcursul sarcinii şi a trebuit să înceteze lucrul până în luna a patra, dar ha reluat apoi până în ultima lună. 
 
In cursul vizitelor prenatale, Veritee s-a simţit tratată ca un copil. Toate grijile cu privire la vârsta ei avansată pentru o mamă (36 de ani) au fost ignorate şi nimeni nu a fost de acord cu realizarea unei amniocenteze.
 
Nimeni nu i-a băgat în seamă temerile, iar ea, lucrând cu copii cu sindromul Down şi cu spina bifida, ştia ce s-ar fi putut întâmpla. I s-a părut că toţi medicii din lume erau incapabili să înţeleagă cum se simţea.
 
Este posibil ca Veritee să fi primit îngrijiri de proastă calitate deoarece Cornwall avea doar un cabinet medical individual şi un spital de stat cu patru obstetricieni (porecliţi „gaşca celor patru'').
 
Nu a avut de ales decât să meargă la acest spital, care se afla la vreo 30 de kilometri distanţă. Din cauza acestei distanţe mari, Veritee a vrut ca soţul ei să vină cu ea în ziua amniocentezei, în cazul în care apărea vreo problemă.
 
Spitalul a refuzat s-o programeze, astfel încât n-a mai făcut testul şi grijile ei au continuat pe tot parcursul sarcinii.
 
Veritee a încetat să mai ia în greutate când sarcina avea şapte luni, dar, în ciuda îngrijorărilor sale, problema nu a fost investigată. l-au spus doar că fătul nu era prea mare.
 
Era îngrijorată cu privire la depresia postpartum fiindcă două rude de-ale ei suferiseră de depresie atât de gravă, încât deveniseră psihotice şi au avut nevoie de spitalizare.
 
A scris asta foarte dar pe de naştere, dar nimeni nu a luat-o în considerare când a început să manifeste simptome de depresie încă din spital...
 
 
CUPRINS:
 
Cuvânt‑înainte de Prof. dr. Ian Brockington 
Cuvânt‑înainte de Denise Welch 

Prefaţă 
Contractul 

Introducere

1. Cara 
2. Rosemary 
3. Jane 
4. Julie 
5. Pippa 
6. Laura 
7. Gail 
8. Jenny 
9. Sarah 
10. Veritee 
11. Rezumat 
12. Cealaltă jumătate 
13. Tulburarea postpartum: perspectiva specialistului 
14. Sfaturi practice şi concluzii 
15. Mitul maternajului perfect 
16. Lumina de la capătul tunelului 

Referinţe 

Mulţumiri 

Adrese utile 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Psihologie

Created in 0.0493 sec