Acum 2000 de ani în urmă. Episoade istorice ale creştinismului primului secol - Chico Xavier

Acum 2000 de ani în urmă. Episoade istorice ale creştinismului primului secol - Chico Xavier
Preț: 52,50 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-8742-47-2
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 496
Format: 13x20

DESCRIERE

Acum 2000 de ani în urmă. Episoade istorice ale creştinismului primului secol - Chico Xavier

 

BÂRFA VICTORIOASĂ

 

Poate că Iisus fusese abandonat de discipoli şi de către cei care Îl urmau, dar nu acelaşi lucru se putea spune despre un mare număr de oameni simpli care au fost alături de El în acea zi, cu o devoţiune curată si sinceră.


Este adevărat că aceşti oameni nu îşi arătau deschis simpatia de faţă cu mulţimea sălbatică, de teama furiei ei distructive, dar câteva suflete pioase, precum Ana şi Simeon, au asistat la patimile Domnului când a fost biciuit, cu ochi plini de lacrimi amare, în speranţa că în orice moment Justiţia lui Dumnezeu se va manifesta pentru Mesia, împotriva răutăţii oamenilor.


Totuşi, ultimele lor speranţe s-au risipit atunci când, sub greutatea crucii, Iisus a urcat dealul ultimei insulte, după pronunţarea sentinţei profund nedrepte. Când au realizat că martiriul lui Iisus prin răstignire era inevitabil, Ana şi unchiul ei au decis să meargă în casa lui Publius pentru a o implora pe Livia să obţină ajutor de la guvernator.

 

Atunci când sumbra şi imensa procesiune s-a pus încet în mişcare, ei au plecat sperând să obţină ajutorul scontat. În timp ce Simeon o aştepta răbdător pe un trotuar din apropiere, Ana intră în casă şi se apropie de soţia senatorului, care o salută surprinsă şi încurcată.


- Doamnă, spuse ea, abia stăpânindu-şi lacrimile, Profetul din Nazaret este pe cale de a primi o moarte ruşinoasă pe cruce, între doi hoţi!


Vocea sa se înecă în lacrimi ca urmare a emoţiei puternice.


- Cum este posibil aşa ceva, întrebă Livia neplăcut surprinsă, dacă abia acum câteva ore a fost arestat?


- Dar este adevărat, explică slujitoarea cu inima frântă. Şi am venit împreună cu unchiul meu Simeon în numele tuturor suferinzilor pe care i-ai văzut la lac, şi care au fost mângâiaţi prin cuvintele Sale pline de iubire şi compasiune, pentru a te ruga să ceri ajutorul guvernatorului, ca o ultimă şansă pentru Mesia!...

 

CUPRINS:

 

În privat cu Emmanuel 

 

PARTEA ÎNTÂI

I Doi prieteni 
II Un sclav
III    În casa lui Pilat 
IV În Galileea 
V Mesia din Nazaret
VI Răpirea
VII Predica de la Lacul Tiberias
VIII În Vinerea Mare a Patimilor 
IX Bârfa victorioasă
X Apostolul din Samaria

 

PARTEA A DOUA

I Moartea lui Flaminius
II Umbra şi nunta 
III Uneltirile întunericului
IV Tragedii şi speranţe 
V În catacombele credinţei şi circul martiriului 
VI Zorii Împărăţiei Domnului 
VII Iţele adversităţii 
VIII Distrugerea Ierusalimului
IX mintiri dureroase
X Ultimele clipe ale Pompeiului

GLOSAR 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0588 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.