Acuzatia - Bandi
28,00 RON
35,00 RON (-20%)

Acuzatia - Bandi

Acuzatia - Bandi
-20%
Preț: 28,00 RON
35,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 280
Format: 13x20

DESCRIERE

Acuzatia - Bandi

 
... plasate în Coreea de Nord a sfîrşitului de secol XX, în perioada conducerii lui Kim Il-sung şi Kim Jong-il, cele şapte proze cuprinse în Acuzaţia spun povestea unor oameni ce trăiesc sub un straniu şi îngrozitor regim dictatorial. Personajele acestor povestiri provin din medii sociale foarte diferite: o mamă care trăieşte printre privilegiaţii din capitala Pyongyang, dar al cărei fiu are o conduită nepotrivită faţă de Partid în perioada desfăşurării ceremoniilor de Ziua Naţională, un erou de război al comunismului incipient ale cărui iluzii sînt spulberate cînd Partidul îi ia ce are mai drag sau un miner care nu primeşte permisul de călătorie ca să-şi poată vedea mama aflată pe patul de moarte…
 
Din carte:
 
... la fel a fost şi cea în care s-a urcat în tren după ce primise ordin de intrare în Armata Poporului. Era tânăr, abia terminase gimnaziul şi visul lui era să dea examen de admitere la facultate după absolvirea studiilor liceale.
 
La fel a fost şi ziua în care tocmai terminase serviciul militar. Nerăbdători să se întoarcă acasă, el şi camarazii lui din regiment au fost trimişi cu forţa să lucreze în mină. încolonaţi, mergeau în spatele unui ofiţer ce ţinea în mână o pancartă pe care era scrisă noua lor destinaţie, iar apoi au fost urcaţi într-un camion acoperit cu o prelată groasă. La fel ca atunci, şi azi simţea că sufletul lui era sfâşiat de o disperare mută, neputincioasă.
 
— Myeong-chol? Hei! Myeong-chol!
 
Auzindu-şi numele, ridică privirea din pământ şi realiză că ajunsese la piaţeta din faţa gării. Din direcţia opusă venea alergând pe un drum ce abia fusese inaugurat nimeni altul decât prietenul lui, Yeong-ho, un bărbat îndesat şi cu părul ondulat.
 
— Cum a fost? Ai primit aprobarea? întrebă nerăbdător de parcă s-ar fi interesat de propria cerere pentru permis de călătorie.
 
Cei doi prieteni se întâlniseră în faţa cinematografului când Myeong-chol era în drum spre Direcţia Doi. După ce se despărţiseră, Yeong-ho se dusese să cumpere ceva de băut pentru a sărbători vizita mult aşteptată a fratelui său mai mic.
 
Nu l-a lăsat pe Myeong-chol să plece până când nu i-a ascultat toate necazurile.
 
— Haide, spune-mi odată! Ţi-au dat sau nu permisul de călătorie?
 
Conştient că vestea îl va întrista pe Yeong-ho la fel de mult ca pe el, Myeong-chol nu putu să deschidă gura. Deşi erau născuţi şi crescuţi în sate diferite, cei doi intraseră în aceeaşi zi în acelaşi regiment.
 
Prietenia lor devenise şi mai puternică după ce au fost trimişi să lucreze la mina din Geomdeok. Amândoi aveau acum copii, nevestele lor se înţelegeau foarte bine. Erau foarte apropiaţi, se vizitau foarte des, ca nişte rude.
 
— Nu am reuşit să iau permisul...
 
— Ştiam eu! Nu mă aşteptam să fie altfel! începu Yeong-ho să turuie, de teamă să nu-l podidească lacrimile pe amicul lui. Când ne-am întâlnit mai devreme, înainte să ajungi la Direcţia Doi, nu ţi-am spus nimic pentru că n-am vrut să te descurajez.
 
Of! Dacă ai şti de câte ori le-am călcat eu pragul! Fratelui meu i-au aprobat demult cererea, dar tot amânau să-i dea permisul. Ştii, permisul l-au dat pentru două persoane - pentru el şi un coleg de muncă.
 
Dacă nu se prezintă amândoi să ridice permisul, atunci e o problemă. în ziua cu pricina, colegul fratelui meu s-a îmbolnăvit. Le-a explicat situaţia, dar în zadar. Le-a intrat pe o ureche şi le-a ieşit pe alta...
 
 
CUPRINS:
 
Jurnalul evadării din Coreea de Nord 
 
Oraşul fantomelor
 
Viaţa armăsarului iute ca fulgerul 
 
Atât de aproape, atât de departe 
 
Grădina demonului 
 
Scena 
 
Ciuperca roşie

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Literatura universala

Created in 0.0536 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.