Adevărul. Scurtă istorie a tâmpeniilor omenești absolute - Tom Phillips

Adevărul. Scurtă istorie a tâmpeniilor omenești absolute - Tom Phillips
Preț: 45,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-40-1083-4
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 288
Format: 13x20
Categoria: Diverse

DESCRIERE

Adevărul. Scurtă istorie a tâmpeniilor omenești absolute - Tom Phillips

 
... aceasta este o carte despre adevăr — sau, mai precis, despre lucruri care nu reprezintă adevărul. Din nefericire, asta înseamnă că, înainte să mergem mai departe, trebuie să stăm puţin şi să ne gândim ce este de fapt „adevărul". Şi, mai important, ce nu este.

Chestia e că povestea devine foarte repede încâlcită, din pricina simplei diversităţi de moduri în care putem greşi. Asta s-ar putea să fie surprinzător pentru unii. Mulţi dintre noi pleacă de la premisa că există doar adevărat şi fals şi, mai mult, că sunt simplu de distins.
 
Din nefericire, nu-i chiar aşa de simplu. De-a lungul istoriei, cei care au meditat la natura adevărului şi a opusului acestuia au tot descoperit acelaşi principiu fundamental: în timp ce există un număr extrem de limitat de modalităţi de a avea dreptate, există un număr aproape infinit de modalităţi de a greşi.

„Adevărul n-are decât un singur tată, dar minciunile sunt bastarzi născuţi din o mie de bărbaţi şi sunt zămislite pretutindeni", se plângea în 1606 scriitorul elisabe-tan Thomas Dekker.
 
Sau, cum s-a exprimat în secolul al XVI-lea filosoful Michel de Montaigne în eseul „Despre mincinoşi": „Dacă, asemenea adevărului, minciuna n-ar avea decât o faţă, ne-am mai împăca, căci am lua drept întemeiate cele ce stau împotriva spuselor mincinosului;..
 
CUPRINS:
 
Nota autorului
Introducere. Momentul adevărului    
1.    Originea caracterului specios   
2.    Clasicele fake news    
3.    Epoca dezinformării    
4.    Minciuna locală  
5.    Manifestul escrocheriei    
6.    Minciuni de stat    
7.    Afaceri dubioase   
8.    Iluzii populare larg răspândite 
Concluzie. Către un viitor mai sincer   
Mulţumiri   
Lecturi suplimentare       
Surse foto
Note

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0475 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.