Admitere la academia de politie. Sinteze si teste de ISTORIE, din toate manualele alternative (editie revizuita)

Admitere la academia de politie. Sinteze si teste de ISTORIE, din toate manualele alternative (editie revizuita)
Preț: 25,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 270
Format: 16x23
Categoria: Auxiliare

DESCRIERE

Admitere la academia de politie. Sinteze si teste de ISTORIE, din toate manualele alternative (editie revizuita) - Gheorghe Dondorici, Mihaela Orfanu

 
... din carte:
 
... Armata Română, mobilizată la 1877, însuma 120. 000 de oameni, dintre care 58. 000 reprezentau armata de operaţiuni. Flotila română de pe Dunăre şi artileria română au sprijinit prin acţiunile militare întreprinse trecerea trupelor ruse în Balcani. Ofensiva rusă a eşuat însă la Plevna unde s-au dat două asalturi şi în Pasul Shipka. în aceste condiţii comandantul trupelor ruse, marele duce Nicolae, solicită prin telegrama din 19/31 iulie 1877 adresată lui Carol I cooperarea armatei române. Ruşii au acceptat ca armata română să aibă propriul comandament şi bază de operaţiuni. Carol I a primit comanda supremă a trupelor aliate pe frontul de la Plevna. La 30 august/11 septembrie 1877 s-a dat atacul asupra Plevnei unde după pierderi grele (1000 de soldaţi, între care maiorul George Şonţu, căpitanul Walter Mărăcineanu) a cucerit reduta Griviţa I. La 9/21 noiembrie trupele române au ocupat reduta Rahova. După un lung asediu Plevna a capitulat la 28 noiembrie/10 decembrie 1877 în frunte cu generalul Osman-Paşa. Armata română a înaintat în vestul Peninsulei Balcanice până către Vidin şi Belogradcik iar armata rusă în direcţia Sofia-Adrianopol. La 9/21 ianuarie 1878 turcii au capitulat.
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0527 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.