Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Adolf Hitler - Insemnari intime si politice, vol. 1

Adolf Hitler - Insemnari intime si politice, vol. 1
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 576
Format: 13x20
39,90 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Adolf Hitler - Insemnari intime si politice, vol. 1

 
1 ianuarie 1942, la amiază
Sunt în favoarea realizării de tuneluri şi alte lucruri asemănătoare în timpul războiului de către prizonieri. Orice lucrare de terasament poate fi făcută de orice imbecil. Să foloseşti aici mâna de lucru germană înseamnă o risipă.
 
1 ianuarie 1943, seara
Nu mă preocupă decât preţurile pentru articolele pe care le cumpără oamenii de rând. Pentru cei bogaţi, ar trebui găsite tocmai mijloace de a-i face să-şi cheltuiască banii.
Intr-o zi, l-am primit pe gauleiterul din Baden: Baden-Baden era ameninţat să-şi piardă sursele de venituri! Evreii care se înghesuiau acolo înainte de 1933 nu mai erau. Nu puteam să acord subvenţii. Cu toate acestea, când un oraş balnear are un cazinou, poate să trăiască. Nu am ezitat să autorizez deschiderea lui.
 
Noaptea de 1/2 ianuarie
Christa Schroeder evocă scrisoarea unei doamne din Oeyn-hausen\ care pune întrebarea cu privire la înlocuirea predării religiei cu lecţii despre conceperea lumii: copiii nu ar trebui să piardă noţiunea de respect.
în discuţie se avansează ideea că acestea să nu fie numite „despre conceperea lumii”, ci să poată consta în exemple practice ilustrând naţional-socialismul.
 
Hitler spune:
 
Intr-un fel sau altul, conceptul de Dumnezeu este inevitabil! Când voi avea răgaz pentru asta, mă voi înhăma să făuresc formulele care, în mod imuabil, vor fi rostite în marile momente ale vieţii indivizilor. Va trebui să fie ceva magnific ca gândire şi în formă, ceva unic, nemaiauzit nicăieri altundeva.
 
Sunt de părere că trebuie să organizăm căsătoriile în aşa fel încât cuplurile să nu se prezinte unul câte unul. Daca fiecare cuplu aduce o suită de zece rude sau prieteni, cu cincizeci de cupluri vom avea cinci sute de participanţi - şi aceasta poate să dea ceva foarte frumos.
 
Ofiţerul stării civile se află astăzi în faţa unei sarcini imposibile. Nu poţi să fii un discurs bun de zece ori pe zi. Şi ce prostii...
 
 
CUPRINS:
 
Prefaţă de loan Scurtu
Introducere
 
1941
 
1942
 
Concluzie
 
Repere cronologice
 
Listă de abrevieri
 
Mulţumiri
 
Index

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Top

Promoţii

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro

Promo

Dezvaluiri
Agenda Medicala 2018

Comenzi telefonice

Telefonul clientului:
0722.546.544
Program:
L-V:9.00-17.30

Newsletter

Accesul clienţilor

Promo

Yoga - O calatorie in cautarea sinelui
Metoda de nastere prin yoga

Cărţi noi

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 0.7281 sec
loader
Caut in catalog...
loader