Afectiunile osteoarticulare si plantele medicinale - Marian Nita

Afectiunile osteoarticulare si plantele medicinale - Marian Nita
Preț: 20,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-562-400-9
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 140
Format: 14x20

DESCRIERE

Afectiunile osteoarticulare si plantele medicinale - Marian Nita

 
... fitoterapia este o specialitate ce a înregistrat progrese spectaculoase ia ultimele decenii, iar volumul mare de informaţii din acest domeniu ne-a impus o nouă stratificare a lor în funcţie de patologia clinică pe aparate si sisteme.

Patologia osteoarticulară include numeroase entităţi cu variate tablouri clinice, explicate prin div ersitatea perturbărilor funcţionale ee interesează aparatul locomotor în circumstanţe etiologice multiple.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în România, aproximativ 10 milioane de locuitori suferă de afecţiuni ale sistemului osteoarticular, cele mai frecvente fiind artroza, aurita, spondiloza si osteoporoza.

Ritmul trepidant al v ieţii de zi cu zi si factorii externi precum stresul si oboseala ne afectează din ce în ce mai mult starea de sănătate.

Lucrarea se adresează deopotrivă tuturor cititorilor, indiferent de pregătire sau profesie, având rol în creşterea calităţii vieţii, afecţiunile osteoarticulare reprezentând principala cauză de handicap fizic.

Un aspect movativ îl constituie prezenţa ilustraţiilor ce au fost introduse întocmai pentru a facilita recunoaşterea plantelor din grădina elnobotanică românească, ca o completare la descrierea sugestivă a caracterelor generale ale acestora.

Intoarcerea unor file din istoria fitoterapeutieă nu are altă menire decât de a sublinia că în spatele oricăror date sau informaţii ştiinţifice prezentate au stat şi vor sta întotdeauna profesionişti, cercetători, savanţi, care au fost şi ei cândva interesaţi, au avut preocupări diverse, medicale şi extramedicale, au avut împliniri şi insuccese, într-un cuvânt „Oameni"...
 
CUPRINS:
 
Prefaţă        
Alior    
Anason    
Amică        
Bălrânişi   
Bobornic    
Boz    
Brânca ursului    
Brustur dulce    
Bujor    
Buruiana junghiului
Calomfir    
Cartofi    
Ceapă    
Ciocul berzei    
Cireş    
Coacăz negru    
Coacăz roşu    
Coada calului    
Coada calului mare.
Coada racului    
Coada şoricelului
Cucuta    
Dârmoz    
Drenţe    
Dreţe    
Fân    
Hrean
...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0613 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.