Agenda Medicala 2022 - Cornel Chirita

Agenda Medicala 2022 - Cornel Chirita
-5%
Preț: 119,70 RON
126,00 RON (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 1208
Format: 14x20
Categoria: Ghiduri medicale

DESCRIERE

Agenda Medicala 2022 - Cornel Chirita

 
ADENOSINUM    
ADENOSINE LIFE MEDICAL TORUS PHARMA; Sol. inj./perf. 5 mg/ml; ct. x 10 f. x 2 ml, ct. x 1 fl. x 10 ml. (PR)

Acţ: Adenozina este un nucleozid endogen prezent în toate celulele corpului. Acţionează la nivelul receptorilor purinergici PI, determinând scăderea timpului de conducere intracardiacă şi vasodilataţie. lnhibând conducerea în nodul atrio-ventricular, restabileşte ritmul sinusal normal la pacienţii cu tahicardie supraventriculară, inclusiv la cei cu sindrom Wolff-Parkinson-White. Este agent de stres farmacologic asupra miocardului, deoarece vasodilaţia intensă creşte prin mecanism reflex activitatea cardiacă (efect inotrop şi cronotrop pozitiv).
Ind: Terminarea tahicardiei paroxistice supraventriculare care implică nodul atrio-ventricular. Inducerea unui bloc atrio-ventricular de scurtă durată, pentru detectarea şi localizarea căilor accesorii în sindroamele de preexcitaţie. Provocarea farmacologică a ischemiei miocardice pentru vizualizare ecografică.    1
Dz; Adm. i. v., în bolus, rar în perfuzie, în unităţi de terapie intensivă sau cabinete pentru investigarea afecţiunilor cardiovasculare, sub supravegherea continuă a ritmului cardiac. Dozele se stabilesc în funcţie de greutate, sub atenta supraveghere a medicului cu experienţă în utilizarea adenozinei. Cind: Hipersensibilitate la adenozină sau manitol. Bloc atrio-ventricular de grad II şi III şi sindromul sinusurilor bolnave la pacienţii care nu au pacemaker funcţional. Hipotensiune arterială severă. Angina pectorală instabilă. Insuficienţă cardiacă decompensată. Doar pentru perfuzii: presiune intracraniană crescută; hipovolemie; asocierea cu dipiridamol.
A!: Precauţii la pacienţi cu hipovolemie necorectată, pericardită sau revărsat pericardic, tulburări ale sistemului nervos autonom, stenoză caroti-diană cu insuficienţă vasculară cerebrală, tulburări de conducere intracardiacă, interval QT prelungit, post infarct acut de miocard, boală pulmonară obstructivă.
RA: Frecvente: cefalee, vertij, dureri în piept; greaţă; dispnee; parestezii. Mai puţin frecvente: transpiraţii; palpitaţii, hTA; gust metalic, presiune în zona inghinală; hiperventilaţie; agitaţie; vedere înceţoşată. Rare: hTA marcată, aritmii (fibrilaţie ventriculară, extrasistole ventriculare, fibrilaţie atrială); bronchospasm şi agravarea astmului bronşic.
 
CUPRINS:
 

CE VA OFERĂ agenda medicala  
GHID DE UTILIZARE A AGENDEI MEDICALE
LISTA PRESCURTĂRI          
INDEXUL MEDICAMENTELOR PE GRUPE DE AFECŢIUNI Şl
ACŢIUNE TERAPEUTICA 
MONOGRAFII ALE MEDICAMENTELOR ÎN ORDINEA DCI
(DENUMIREA COMUNĂ INTERNAŢIONALĂ)    
COMBINAŢII     
DIVERSE     
PREPARATE Şl SUBSTITUENŢI DE SĂNGE  
PRODUSE BIOLOGICE DE UZ UMAN
VACCINURI        
SERURI TERAPEUTICE   
IMUNOMODULATORI       
PRODUSE PENTRU DIALIZĂ    
PRODUSE RADIOFARMCEUTICE    
ADRESE Şl TELEFOANE UTILE - Producători şi reprezentanţe ale firmelor străine de medicamente         
INDEX GENERAL   

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Ghiduri medicale

Created in 0.0521 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.