Agentul Zigzag
40,41 RON
44,90 RON (-10%)

Agentul Zigzag

Agentul Zigzag
-10%
Preț: 40,41 RON
44,90 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786067935912
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 432
Format: 13x20

DESCRIERE

Agentul Zigzag. Dragoste, tradare si spionaj in al Doilea Razboi Mondial - Ben MacIntyre

 
După ce ajunge în mâinile nemților, se oferă să colaboreze cu serviciul secret al acestora, Abwehr. Încredințându-i-se o misiune, este parașutat în Anglia, unde se pune în slujba spionajului britanic. „Agentul Zigzag”, cum i-au zis cei din MI5 datorită traseului sinuos urmat de el de-a lungul timpului, va deveni unul dintre straluciții agenți dubli ai englezilor care au activat în timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial...
 
Sub priviri nevăzute
 
Contractul din mâinile lui Chapman poate că era inaplicabil din punct de vedere legal, semnat cu un nume fals și cât se poate de absurd, dar a avut efectul psihologic dorit. Perspectiva unei aventuri l-a entuziasmat încă o dată pe Chapman.
 
Prietenia pe care o legase la beție în Franța îi dădea o senzație plăcută, desigur, dar gândul lui era la Freda și la copilul din Anglia; și la Betty; și la Vera, fosta lui soție; iar dacă nu se gândea la nimic din toate acestea, atunci mintea îi era la oricare dintre sirenele din Soho.
 
Zilele se scurgeau într-o înșiruire de teste, probe, detalii și întârzieri. Urâtul vânător de spioni din Angers s-a întors, într-un „Chrysler formidabil, cu radio” , ca să asiste la o demonstrație a calităților de sabotor și trăgător ale lui Chapman: a tras într-un șir de pahare de vin de la cincisprezece pași și a declanșat o explozie.
 
Următoarea demonstrație a fost pentru un colonel dintr-o divizie de panzere care și-a făcut apariția într-un Mercedes: Chapman a aruncat în aer un buștean, în urma unei explozii întârziate în care a folosit baterii și un ceas de mână.
 
În aceeași seară, Von Gröning a anunțat că are bilete pentru „Folies-Bergère”, teatrul de estradă din Parisul ocupat la care spectacolele se jucau mai departe cu casa închisă. Chapman a fost încântat de perspectiva petrecerii unei nopți la Paris, deși bucuria i-a mai trecut când l-a auzit pe Von Gröning spunând, în tren, că „șeful vrea să îl vadă”.
 
Chapman nu era dus să se bucure de spectacol; o dată în plus, el era spectacolul. În seara aceea, în timp ce intrau în clădirea faimosului teatru din arondismentul 9, Chapman l-a auzit pe șef șoptindu-i lui Thomas: „Lasă-l pe Fritz să meargă primul, iar el va sta chiar în spate.”
 
Spectacolul începuse deja, o învălmășeală de dansatoare cu jupoane, care dansau cancan, când doi bărbați în haine civile au intrat în liniște și s-au așezat chiar în spatele lor. Unul avea mustață și șchiopăta vizibil: „S-a uitat la mine tot timpul de după program”, și-a amintit Chapman...
 
 
CUPRINS:
 
Prefață de Florian Banu
Nota autorului
Prolog
 
Capitolul 1 — Hotel de la Plage
Capitolul 2 — Temnița din Jersey
Capitolul 3 — Război în insulă
Capitolul 4 — Romainville
Capitolul 5 — Villa de la Bretonnière
Capitolul 6 — Dr. Graumann
Capitolul 7 — Spărgătorii de coduri
Capitolul 8 — Mosquito
Capitolul 9 — Sub priviri nevăzute
Capitolul 10 — Parașutarea
Capitolul 11 — Palpitanta noapte a Marthei
Capitolul 12 — Lagărul 020
Capitolul 13 — Crespigny Road, nr. 35
Capitolul 14 — Ce ieșire din scenă!
Capitolul 15 — Freda și Diane
Capitolul 16 — Abracadabra
Capitolul 17 — Cu cât riscul este mai mare
Capitolul 18 — Pasagerul clandestin
Capitolul 19 — Joli Albert 
 
............

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0507 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.