Aici si acum. Dincolo de dualitatea viata-moarte - Osho

Aici si acum. Dincolo de dualitatea viata-moarte - Osho
Preț: 29,90 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Anul publicării: 2018
Pagini: 608
Format: 13x20

DESCRIERE

Aici si acum. Dincolo de dualitatea viata-moarte - Osho

 
... Vieţile noastre sunt fundamentate pe frica de moarte. Frica de moarte a creat societatea, naţiunea, familia şi prietenii. Frica de moarte ne-a făcut să alergăm după bani şi ne-a făcut dornici să ajungem în poziţii mai înalte.
 
Şi cel mai surprinzător lucru este că toţi zeii şi toate templele noastre au fost ridicate tot din frică de moarte. Şi nimic nu este mai fals decât moartea...
 
Din carte:
 
... un prieten chiar i-a scris o scrisoare lui Pushkar întrebând dacă oamenii vor fi învăţaţi cum să îsi întinerească trupurile. „Ni se va arăta vreo metodă alchimică prin care să redevenim tineri? Dacă este aşa, atunci merită să ne cheltuim banii ca să venim acolo."

    Poate că aţi venit şi voi cu aceeaşi idee. Dacă da, trebuie să fi fost dezamăgiţi şi neliniştiţi, căci aici eu predau arta de a muri. Şi vă spun: Muriţi! învăţaţi să muriţi. De ce să fugiţi de moarte? Acceptaţi-o, întâmpinaţi-o cu braţele deschise.
 
Şi ţineţi minte, vă ofer însăşi cheia pentru a ieşi victorioşi asupra morţii. Reîntinerirea nu este cheia pentru a obţine victoria asupra morţii. Indiferent cât de mult treceţi printr-un proces de reîntinerire, tot va trebui să muriţi. Corpul va muri cu siguranţă.

    Reîntinerirea poate să întârzie puţin moartea; moartea poate să fie evitată puţin mai mult. înseamnă doar că problemele voastre se vor prelungi pe o perioadă mai lungă -  în loc să mori în şaptezeci de ani, ai putea să mori în şapte sute de ani.
 
Suferinţa cu care, altfel, ai fi terminat-o în şaptezeci de ani va fi prelungită timp de şapte sute de ani - ce altceva? Necazurile din cei şaptezeci de ani se vor extinde la şapte sute.
 
Certurile din cei şaptezeci de ani vor continua până la şapte sute. Problemele din cei şaptezeci de ani se vor extinde în cei şapte sute de ani - se vor întinde pe o perioadă foarte lungă, înmulţite. Ce altceva credeţi că se va întâmpla?

    Poate nu v-aţi gândit la asta, dar dacă într-adevăr ar fi să întâlniţi pe cineva care să vă dea o poţiune magică şi să vă spună: „Ia-o şi vei trăi şapte sute de ani", i-aţi spune: „Stai puţin, lasă-mă să mă gândesc". Nu cred că vreunul dintre voi ar fi de acord să ia o poţiune care să îi prelun¬gească viaţa la şapte sute de ani.
 
Deci ce înseamnă asta? înseamnă că: „Voi continua să fiu aşa cum sunt. Acest «eu» va trebui să trăiască acum şapte sute de ani". Şi asta s-ar dovedi ceva foarte costisitor, cu consecinţe foarte grave...
 
............
 
... oamenii sunt mereu gata să renunţe la lucruri. Cineva spune: „Renunţ la casa mea, renunţ la părinţii mei, la soţie, la fiu, la proprietate".
 
Dar nimeni, niciodată, nu spune: „Renunţ la mine". Atât timp cât cineva nu dă dovadă de disponibilitatea de a renunţa la sine, omul nu poate să înainteze pe calea întru aflarea adevărului.

    întrebarea este: soţia este cu adevărat a ta ca să poţi să renunţi la ea? Nici un soţ nu va putea vreodată să îşi revendice soţia. în fiecare oră din zi, el îşi dă seama că ea nu este proprietatea lui.
 
Deci, dacă renunţaţi la ceea ce nu a fost niciodată al vostru, pur şi simplu vă minţiţi singuri. Pe cine minţiţi cu adevărat? Averea chiar este a ta, ca să vorbeşti atât de mult despre cum renunţi la ea?
 
Adevărul este că nu aveţi nimic despre care să spuneţi că vă aparţine, cu excepţia propriului sine, a ceea ce sunteţi. Ce ciudat!
 
Tot sporovăiţi despre cum renunţaţi la tot ce nu este al vostru, în timp ce nu menţionaţi niciodată că renunţaţi la ceea ce este cu adevărat al vostru. Aşa nu va merge. Deci al doilea lucru pe care îl caut este curajul de a renunţa la sine...
 
 
CUPRINS:
 

NU EXISTĂ MINCIUNĂ MAI MARE DECÂT MOARTEA... 7
A VEDEA VIAŢA AŞA CUM ESTE EA... 41
UNIVERSUL ÎNTREG ESTE UN TEMPLU... 87
REVENIREA LA SURSĂ... 127
GĂSIŢI-VĂ PROPRIA CALE... 161
DRAGOSTEA ESTE PRIMEJDIOASĂ... 195
EU ÎI ÎNVĂŢ PE OAMENI MOARTEA... 233
NECUNOAŞTEREA VIEŢII ÎNSEAMNĂ MOARTE... 273
LIBERTATEA SUPREMĂ... 303
RELIGIA ESTE CĂUTAREA MEDITAŢIEI... 327
ALEGEREA VĂ APARŢINE ÎNTOTDEAUNA... 373
A DEVENI MARTOR... 421
ŞTIINŢA EZOTERICULUI... 463
EU SUNT PREGĂTIT, DACĂ SUNTEŢI ŞI VOI... 511
ARTA „ASTFEUTĂŢII"... 555

Pentru informaţii suplimentare... 601
Despre Osho... 602
Despre Staţiunea de Meditaţie Osho... 604

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0579 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.