Ajuta-ti copilul sa devina independent

Ajuta-ti copilul sa devina independent
-20%
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 272
Format: 13x20
Categoria: Psihologie
Preț: 23,96 RON
29,95 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Ajuta-ti copilul sa devina independent. Parentingul la varsta propriului drum in viata - Gill Hines, Alison Baverstock

 
... acest ghid practic va arata cum sa-i invatati pe copiii dumneavoastra sa aiba incredere in ei insisi si sa ia singuri hotaririle importante, dar si cum sa va pregatiti pentru eventualele momente dificile.
 
Ce faceti daca fiul dumneavoastra de douazeci de ani refuza sa se mute singur? Cum reactionati daca va spune ca, desi are un salariu, nu se descurca cu banii? Cum il determinati sa nu mai apeleze la dumneavoastra de fiecare data cind are o problema?
 
Aici veti gasi raspunsuri la astfel de intrebari, strategii si tactici cu ajutorul carora puteti mentine o relatie armonioasa cu copiii dumneavoastra dupa ce acestia isi incep viata pe cont propriu...
 
Fragmente din carte
 
Alcoolul
 
Tinerii tind sa consume alcool într-un mod diferit faţă de adulţi, dandu-l pe gat, mai degrabă decat bandu-l într-un ritm mai lent, mai responsabil.
 
Pentru un tanăr, scopul şi intenţia consumului de alcool vizează mai degrabă doar efectul alcoolului, nu plăcerile de ordin social care îl acompaniază.
 
Nu înseamnă că tinerii beau ca să se îmbete de fiecare dată cand cosuma alcool, dar în general se aşteaptă să simtă efectele - pentru asta dau bani pe el.
 
In general, cu cat un părinte îşi manifestă mai intens dezaprobarea faţă de consumul de alcool în exces, cu atat copilul său tinde să fie mai responsabil.
 
Este mai puţin probatbil ca tanărul a cărui mamă ''mă omoară dacă merg acasă beat” să ajungă acasă pec trei cărări, în comparaţie cu cel al cărui tată ''crede că sunt foarte comic cand mă îmbăt".
 
Devenind conştiinţa lor cand sunt tineri, părinţii încurajează consumul responsabil de alcool al copiilor deveniţi maturi iar atunci propria lor capacitate de discernămant cu privire la alcool se va fi amplificat, datorită experienţei.
 
Singura modalitate de a învăţa să bea responsabil o constituie practica şi greşelile, dar atitudinea parentală reprezintă o delimitare excelentă pentru desfăşurarea experimentelor.
  
In prezent, în majoritatea şcolilor, elevii învaţă despre unităţile de alcool şi despre limitele consumului (vezi şi p. 155).
 
Nu este clar dacă aceste informaţii influenţează alegerile tinerilor în viaţa reală, dar cel puţin înseamnă că puteţi discuta cu ei despre limitele de siguranţă, în condiţiile în care şi ei, şi dumneavoastră cunoaşteţi şi înţelegeţi aceste lucruri.
 
Celor mai mulţi tineri li se pare dificil să se decidă să-şi schimbe comportamentul în baza unor consecinţe ce vor surveni candva, în viitor.
 
Ciroza ficatului sau alte probleme de sănătate li se par probleme foarte îndepărtate. Să-ţi fie rău, să te faci de ras, să spui ceva ce ulterior vei regreta sau să-ţi rişti siguranţa, starea de bine sau reputaţia sunt consecinţe cotidiene ale abuzului de alcool pe care majoritatea tinerilor le acceptă mai uşor ca idee şi pe care pot încerca si le evite.
 
Prin urmare, daci discutaţi despre efectele alcoolului facand referire mai degrabă la aceste probleme care survin pe termen mai scurt, este foarte posibil ca tanârul si faci alegeri raţionale.
 
De asemenea, ca modalitate de a limita consumul de alcool, încurajaţi-i si aibă o opinie negativa cu privire la comportamentul persoanelor în stare de ebrietate - să considere vorbirea neclari, mersul împleticit şi exhibiţionismul mai degrabă indezirabile decat comice.
 
Atitudinea este importantă. Tinerii care cred că a fi beat este culmea distracţiei şi că este amuzant să vorbeşti despre asta nu vor învăţa să-şi limiteze consumul: mai curand vor tinde să depăşească limitele ori de cate ori au ocazia.
 
Din păcate, în ziare apar adesea articole despre adolescenţi implicaţi în accidente sau care au de suferit din cauza propriului comportament sau a vulnerabilităţii lor faţă de alţii, cand se află în stare avansată de ebrietate...
 
 
CUPRINS:
 
Mulţumiri  
Cuvtnt înainte   
Introducere  
 
Capitolul 1. O lume cu totul nouă    
Capitolul 2. Maturizează-te! Cum să încurajezi
dezvoltarea unor aptitudini existenţiale adecvate   
Capitolul 3. Alegerea direcţiilor    
Capitolul 4. Vii la mine să bem o cafea?   
Capitolul 5. Marii petrecăreţi   
Capitolul 6. Viaţă lungă şi prosperă!    
Capitolul 7. Sindromul zăcutului pe canapea   
Capitolul 8. Bumeranguri    
Capitolul 9. Hotelul „La mama şi tata''  
Capitolul 10. Aşteptand neaşteptatul    
Capitolul 11. Pană dincolo de eternitate    
 
Note    
Resurse    
Index

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0559 sec