Alchimia internă chineză pe înțelesul tuturor - Ho Chungtao

Alchimia internă chineză pe înțelesul tuturor - Ho Chungtao
Preț: 40,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-47-3776-5
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 216
Format: 14x20

DESCRIERE

Alchimia internă chineză pe înțelesul tuturor - Ho Chungtao

 
... această carte este intitulată Alchimia internă chineză pe înțelesul tuturor, ceea ce indică faptul că prezintă acest sistem într‑un mod ușor de înțeles. Ea nu numai că descrie alchimia internă din punct de vedere teoretic, dar o și face accesibilă unei verificări experimentale de o largă aplicabilitate.
 
Interpretând conceptele sale, am utilizat termenii teoriei evoluției, deoarece abordările ambelor sunt similare. Teoria evoluției vorbește despre multele milioane de ani necesare corpului și minții umane pentru a evolua către ceea ce sunt astăzi.
 
Față de alte animale, ființele umane au o inteligență ridicată ca rezultat al acestei îndelungi perioade de evoluție. Bazându‑ne pe teoria evoluției, este de așteptat ca oamenii viitorului să aibă creieri și mai mari decât acum, o inteligență mai ridicată și o speranță de viață mai lungă – o viziune din care rezultă reprezentarea lor ca niște ființe nepământene, cu capete [neobișnuit de] mari.
 
Această viziune a evoluției [ființei] umane este foarte suges‑ tivă pentru alchimia internă, deoarece practica sa îi îmbunătățește acesteia abilitățile, fie ele fizice, mentale sau spirituale...
 
... desfășurarea naturală a vieții implică nașterea, reproducerea și moartea. Viața este scurtă și trecătoare; pare lipsită de sens dacă nu există reproducere și edificarea [unor] generații ulterioare. Din punctul de vedere al alchimiei interne, viața se bazează pe energia vitală, în timp ce reproducerea depinde de energia sexuală.
 
Într‑adevăr, unele creaturi mor în procesul de împerechere, ceea ce arată clar legătura. În corpul uman, energia sexuală îi îndeamnă pe oameni să se reproducă de îndată ce corpul a ajuns la maturitate; atunci când ea este pierdută, corpul se apropie de moarte.
 
Nu putem nega că ființele umane sunt cre‑ aturi vii, ceea ce înseamnă că oamenii sunt la fel de puternic controlați ca și alte animale de legile naturale ale biologiei. Structura fiziologică a corpului uman este de așa natură încât una dintre energiile sale majore este cea sexuală, reproductivă.
 
În fiecare zi, pentru a‑și întreține viața, corpul se bazează pe alimente și bău‑ turi. Alimentele intră în stomac, iar prin procesul de digestie energia lor este împinsă în sus spre inimă și făcută să circule prin vasele de sânge înainte de a ajunge în Vasul de Concepție...
 
CUPRINS:
 
Lista ilustraţiilor
Mulţumiri    
Dedicaţie    

Introducere    
Conexiunea cu ştiinţa    
Practica internă    
Structura lucrării   
Aspecte practice    

Partea întâi - TEORIA
Capitolul 1. Studiul alchimiei    
Forme de practică    
Modalităţi de cercetare    
Factori-problemă    
Metode de reconstrucţie

Capitolul 2. Conexiuni istorice     
Moştenirea daoistă    
Şcoala Completei Perfecţiuni    
Budismul    
Karma în alchimia internă    
Confucianismul
 
Capitolul 3. Texte majore şi linii de transmitere importante  
Lao zi şi Zhuang zi   
Cantong qi     
Wuzhen pian  
Liniile de transmitere majore   
 
Capitolul 4. Concepte esenţiale    
Limita Supremă     
Yin-ul pur şi yang-ul pur    
Energia prenatală   
Femela Misterioasă 
Ingredientele primare    
Cuptorul şi Vasul Alchimic   
Centri şi linii   
 
Capitolul 5. Corpul şi viaţa     
Corpul şi Energia    
Ciclul vieţii umane     
Centri energetici   
Transformările  
Mintea şi Spiritul   
 
Capitolul 6. Embrionul Sfânt    
Energiile vitale şi sexuale  
Locul gestaţiei   
„Gestaţia masculină"    
Concepţia    
Formarea embrionului   

Capitolul 7. Dezvoltarea Embrionului    
Yang-ul pur     
Transferul către creier   
Mergând mai departe
... 
...
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0586 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.