Ale și Sufletul Carților - Alex Donovici

Ale și Sufletul Carților - Alex Donovici
-10%
Preț: 53,10 RON
59,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-44-0363-6
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 72
Format: 19x25

DESCRIERE

Ale și Sufletul Carților - Alex Donovici

 
... stră‑străbunica dormea în balansoarul ei vechi, din lemn, așezat în fața geamului sufrageriei. Împlinise 106 ani și nimeni nu cunoștea vreun om mai bătrân decât ea. De când se mutase în casa Alexiei și a părinților ei, în urmă cu un an, nu vorbi‑se niciodată. Cu nimeni. Nu spusese nici măcar un cuvințel.
 
Mânca puțin, deranja și mai puțin, nopțile și le petrecea în camera ei, iar zilele privea pe geam. Privea pe geam și uneori ofta. Părea să aștepte pe cineva, deși, pe cine ar mai fi putut aștepta?! Stră‑străbunicul, soțul ei, plecase de mulți ani din lumea noastră.
 
La fel și toți ceilalți pe care‑i cunoscuse bătrânica. Îi mai avea doar pe Ale (așa îi spunea toată lumea Alexiei) și pe părinții ei. La picioarele bătrânicii dormea Furnica. O cățelușă tare mică și neagră, ca noaptea fără lună.
 
Ale o găsise în urmă cu vreo trei ani, la marginea unui lac dintr‑un parc, pe când se plimba cu mama și tata. Biata cățelușă era pe atunci doar un pui, nu mai mare decât un pumn. Cumva, nu se știe cum, căzuse în apă.
 
Aproape se înecase, dar reușise să ajungă la mal. Când fetița o văzuse, puiuța tremura de frig, de frică și era aproape rotundă de la cât de multă apă înghițise. Ale a luat‑o în brațe ca să o încălzească și nu i‑a mai dat drumul.
 
Vă voi spune acum ceva ce s‑ar putea să vi se pară incredibil. Din priviri, cățelușa i‑a spus fetiței: „Mi‑ai salvat viața. Te voi iubi cât voi trăi!“ Și Ale a înțeles‑o imediat. Nu a fost nevoie de cuvin‑te. E ca atunci când vă uitați la mama ori la tata și vă dați seama după cum vă privesc că și‑ar da viața pentru voi la nevoie.
 
Cei ce se iubesc foarte‑foarte‑foarte mult nu au nevoie de cuvinte ca să se poată înțelege. Își vorbesc unul celuilalt din priviri. Așa a fost și cu micuța cățelușă. Dragoste la prima vedere! Ale nu a spus nimănui că o înțelegea pentru că, bineînțeles, nimeni nu ar fi crezut‑o.
 
Și oricum îi fusese destul de greu să‑și convingă părinții s‑o lase s‑o ia acasă. Nu‑și doreau să crească un câine în apartament, dar și‑au dat repede seama că Ale și cățelușa nu mai puteau fi despărțite vreodată...
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0497 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.