Alimentaţia conştientă (2 vol.) - Gabriel Cousens

Alimentaţia conştientă (2 vol.) - Gabriel Cousens
-15%
ISBN: 978-606-639-218-1
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 832
Format: 16x23
Preț: 59,50 RON
70,00 RON (-15%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Alimentaţia conştientă (2 vol.) - Gabriel Cousens

 
... mulţi oameni consideră că expresia „toxinele din corp" constituie doar un jargon al adepţilor dietelor. Cercetările efectuate în ultimii peste 100 de ani arată că aceste toxine din intestine există cu adevărat. Nu doar că există, dar au un impact negativ uriaş asupra stării de bine fizice şi mentale. Toxinele provin, uzual, dintr-un proces numit toxemie intestinală, o acumulare în exces a bacteriilor intestinale de putrefacţie în intestinul gros şi în cel subţire. Aceste toxine sunt absorbite apoi în fluxul sanguin şi, de acolo, ne afectează funcţionarea normală fizică si mentală. Toxemia intestinală este cauzată predominat de o dietă excesiv de bogată în proteine animale. Mâncatul în exces, mâncatul târziu noaptea şi/sau o încetinire a funcţiei de eliminare a intestinelor contribuie direct la aceasta. Si consti-paţia contribuie în mod semnificativ la toxemia intestinală.
In 1933, dr. Anthony Basler, profesor de gastroenterologie, a rezumat studiile sale de 25 de ani pe 5 000 de cazuri afirmând: „Fiecare medic ar trebui să realizeze că toxemiile intestinale constituie cauzele cele mai importante ce contribuie la numeroase tulburări şi boli ale corpului uman."
Dr. H. H. Boeker, încă din 1923, afirma: „Este universal recunoscut acum că autointoxicarea reprezintă cauza fundamentală a unui grup excepţional de larg de simptome complexe."
Cercetările arată în general că, atunci când toxemia intestinală este îndepărtată, simptome precum oboseala, nervozitatea, afecţiunile gastro-intestinale, nutriţia deficitară, probleme ale pielii, tulburări endocrine, migrene, sciatică, diferite forme de dureri ale mijlocului, alergii, congestii ale ochilor, urechilor, nasului şi gâtului, chiar şi tulburări cardiace au fost vindecate, în sute de cazuri. Cantităţi excesive dintr-o substanţă chimică numită „indican" au fost asociate şi cu subluxaţii sacroiliace, toracice şi ale lombarei superioare, ce nu răspund la reglări corespunzătoare. Aceasta nu înseamnă că reducerea bacteriilor intestinale reprezintă singurul remediu pentru multe dintre aceste afecţiuni, însă constituie adeseori un factor important, trecut cu vederea, întrucât considerăm toxemia obiceiurilor noastre de supraalimentaţie bogată în proteine drept o stare normală...
 
...........
 
... conform lui Rudolf Steiner, plantele ne oferă stocul lor de lumină exterioară a soarelui, ceea ce stimulează lumina noastră interioară în procesul asimilării. In sistemul medicinei antroposofice, lumina eliberată de lumea plantelor ajută la stimularea, formarea şi menţinerea sistemului nostru nervos. într-un mod rafinat, divin, absorbirea hranei din plante creează o conexiune ciclică a luminii noastre interioare cu lumina exterioară a sistemului solar şi lumii plantelor. Unul dintre beneficiile consumului de hrană vegetariană e acela că lumina plantelor este eliberată direct în corpul nostru într-un mod care stimulează lumina interioară şi sistemul nervos. Beneficiul este pierdut atunci când consumăm predominat o dietă animală. Când preluăm ca hrană animale, în loc de plante, trebuie să lucrăm mai mult pentru a depăşi energia sistemului nervos individualizat si considerabil dezvoltat al animalelor. Din acest motiv, sistemul antroposofic de medicină sugerează că ar fi mai indicat pentru persoanele cu tulburări ale sistemului nervos să consume o dietă vegetariană. Dr. Swank, un eminent medic specialist în scleroza multiplă, a observat că pacienţilor săi le este mai bine când evită produse din carne, îndeosebi de la animale cu patru picioare...
 
CUPRINS:
 

Cuvânt înainte... 5
Introducere... 11

 

    Partea I / Principii ale individualizării dietei

Capitolul 1 / Perspective asupra individualizării dietei... 17
Capitolul 2 / Asimilarea energiilor Mamei Natură... 40
Capitolul 3 / O descoperire revoluţionară în personalizarea propriei diete: conexiunea dintre proporţiile nutriţionale şi tipurile fiziologice... 55
Capitolul 4 / Personalizarea dietei conform propriei constituţii minte-corp... 101
Capitolul 5 / Alimente care ne pot echilibra sau dezechilibra... 146
Capitolul 6 / Mesaje alimentare subtile de la Natură... 164
Capitolul 7 / Efectele mâncării asupra corpului, minţii şi spiritului... 174
Capitolul 8 / Dieta deficientă: o cauză a degenerării fizice şi mentale... 199
Capitolul 9 / Creierul dependent... 217
Capitolul 10 / Postul hrăneşte spiritul... 241
Capitolul 11 / Echilibrul acid-alcalin, o cheie fundamentală a sănătăţii... 249
Capitolul 12 / O nouă paradigmă asupra nutriţiei... 282

 

    Partea a II-a / Alegerea vegetarianismului

Capitolul 13 / îndrumări generale pentru o dietă sănătoasă... 297
Capitolul 14 / Vegetarianismul: un pas către sănătate şi armonie... 318
Capitolul 15 / Obţin vegetarienii suficientă vitamina B12?... 341
Capitolul 16 / îndoieli cu privire la dieta vegetariană... 358
Capitolul 17 / învăţături ale iudaismului şi Torei (Vechiul Testament) cu privire la vegetarianism... 371
Capitolul 18 / lisus şi vegetarianismul... 387
Capitolul 19 / Vegetarianismul în religiile lumii... 405

 

    Partea a III-a Tranziţia către vegetarianism

Capitolul 1 / Schimbarea către vegetarianism... 7
Capitolul 2 / Etapa 1: Nu consum şi „carne de vită" la masă... 23
Capitolul 3 / Etapa 2: Nu e momentul să merg la pescuit... 54
Capitolul 4 / Etapa 3: Crearea unei diete vegetariene... 64
Capitolul 5 / Etapa 4: Dieta vegetariană olimpică... 89
Capitolul 6 / Apă sigură şi sănătoasă: un vis frumos... 98
Capitolul 7 / Enzimele: un secret al sănătăţii şi longevităţii... 114
Capitolul 8 / Alimentaţia cu hrană vie, un dar al naturii... 154
Capitolul 9 / Călătorind cu hrana crudă... 183
Capitolul 10 / Cum te poate proteja dieta de pericolele radiaţiei radioactive... 192
Capitolul 11 / Nutriţia pentru graviditate... 222

 

    Partea a IV-a Arta preparării hranei vii

Reţete cu hrană vie... 272
Reţete de Maşala... 272
Reţete din alune şi seminţe... 276
• Pateuri... 278
• Antreuri din alune şi seminţe... 279
• Lapte de seminţe... 282
• Reţete favorite din seminţe de in... 284
Reţete din cereale... 285
• Cereale pentru micul dejun... 286
• Antreuri din cereale... 288
• Supe şi salate din cereale... 289
• Pâini eseniene... 291
Antreuri vegetale... 292
• Asiatice... 292
• Din Orientul Mijlociu... 293
• Italiene... 294
• Franţuzeşti... 296
•  Mexicane... 297
• Americane... 298
Supe... 299
• Supe calde... 299
• Supe reci... 301
Salate... 305
Dressinguri de salate... 313
• Dressinguri din seminţe... 314
• Dressinguri uşoare... 316
Sosuri, tartinabile şi dip-uri... 321
• Sosuri... 321
• Sosuri pentru pizza... 322
• Humus... 323
• Tartinabile şi dip-uri... 324
Reţete din alge marine... 327
• Antreuri din alge marine... 329
• Supe din alge marine... 329
• Salate şi dressinguri din alge marine... 330
• Dip-uri, gustări uşoare şi asezonate din alge marine... 332
Reţete din fructe... 333
Alimente fermentate... 336
• Chefir... 336
• Brânză şi iaurt din seminţe... 341
• Legume fermentate... 344

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1464 sec