Alo? Albert Einstein la telefon - R. J. Gadney

Alo? Albert Einstein la telefon - R. J. Gadney
-8%
ISBN: 978-606-779-565-3
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 304
Format: 13x20
Preț: 34,04 RON
37,00 RON (-8%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Alo? Albert Einstein la telefon - R. J. Gadney

 
... lui Albert, lumina soarelui face să-i curgă ochii. Şi-i şterge cu dosul palmei şi clipeşte. Severă, înaltă şi zveltă, Frau Dukas este originară din sud-vestul Germaniei, fiica unui negustor germano-evreu.
 
Mama ei era din Hechingen, oraşul de unde se trăgea şi cea de-a doua soţie a lui Albert. Ca secretară şi păzitoare a castelului său în ultimii vreo douăzeci şi cinci de ani, şi-a fixat scopul în viaţă de a-i asigura lui Albert o existenţă liniştită.
 
În casa de pe strada Mercer, dormitorul ei şi cel al lui Albert sunt alăturate – numai o baie le desparte. Există şi un mic studio cu dormitor, păstrat pentru Margot, fiica vitregă a lui Albert, când vine să-i viziteze.
 
Şi un altul, care a fost al surorii lui Albert, Maja – decedată acum patru ani.
 
— Cine era persoana cu care vorbeai? – vrea să ştie Frau Dukas.
 
— O domnişoară pe nume Mimi Beaufort. Mi-a plăcut vocea ei. Din Bostonul onorabil şi vechi. De unde provin fasolea şi codul, şi-alde Lowell vorbesc numai cu-alde Cabot – şi, presupun eu, cu-alde Beaufort.
 
La Dumnezeu, sunt toţi numai urechi. Crezi că poţi afla cine este?
 
— Te-a sunat din greşeală, şi-acum vrei să-ţi aflu eu cine este?...
 
..............
 
... Albert poartă nişte papuci de piele roasă, fără şosete. Cămaşa lui ponosită, descheiată la gât, lasă la vedere un maiou albastru, cam uzat. Frau Dukas îi înveleşte picioarele cu o pătură.
 
Se minunează:
 
— Niciodată n-am văzut atâtea felicitări la un loc.
 
— Ce-o fi de felicitat? Aniversările sunt nişte automatisme. Oricum, zilele de naştere sunt pentru copii – şi se şterge o dată în plus la ochii apoşi, a căror lucire contrastează cu încreţiturile şi ridurile frunţii.
 
Adaugă: Am şaptezeci şi cinci de ani. Nu întinerim nici unul.
 
Îşi umple iar pipa cu tutun „Revelation“ din cutia de tablă, după care şi-o aprinde. Un norişor de fum se ridică în spirală...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0508 sec