Alys si Fiara - Peternelle van Arsdale

Alys si Fiara - Peternelle van Arsdale
-10%
Preț: 30,60 RON
34,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-006-378-0
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 288
Format: 13x20

DESCRIERE

Alys si Fiara - Peternelle van Arsdale

 
Nopţile erau lungi pentru Alys.
 
Şi întotdeauna erau la fel. Mama ei o spăla şi îi trăgea cămaşa de noapte peste cap. O băga între cearşafuri de in şi pături de lână care erau grele pe membrele ei agitate. Apoi Alys era prinsă toată noaptea în capcana întunericului, a liniştii şi a absenţei somnului.
 
Alys se uită cu dor după Mămica ei când ea ieşi din cameră. Mămica se întoarse o dată şi îi zâmbi lui Alys, apoi închise uşa în urma ei, stingând lumina care venea din bucătăria caldă.
 
Alys îşi imagină că tatăl ei stătea acolo, cu pipa în gură şi cu degetele de la picioare aproape de foc. Apoi stătu în pat, ascultând zgomotele casei din jurul ei - murmurul încet al părinţilor ei, zăngănitul unui vas, paşii pe podelele din lemn.
 
Apoi tăcerea.
 
Le auzea respiraţia. Oftaturile încete ale mamei ei, sforăitul tatălui, un geamăt.
 
Alys avea şapte ani şi fusese aşa de când se ştia. îi era groază de noapte.
 
Măcar dacă i s-ar fi permis să se dea jos din pat. Nu putea să doarmă pentru că ştia că nu avea voie să se dea jos din pat. Pentru <, a i se spunea să stea nemişcată şi să doarmă, Alys simţea o dorinţă puternică de a face exact opusul. Ochii ei se deschideau şi rămâneau aşa. Nu avea fraţi sau surori, aşa că nu putea fi sigură, dar i se spusese că era un copil ciudat, că majoritatea copiilor puteau să adoarmă la timpul potrivit Ea nu putea face asta.

Alys hotărî că această noapte avea să fie diferită. Această noapte avea să pună capăt nopţilor în care era prizonieră. Noaptea ar fi devenit a ei.

Aşteptă mult timp după ce se făcu linişte, ca să fie sigură. Apoi îşi lăsă picioarele pe podeaua rece din lemn. Era sfârşitul verii, aproape de vremea de cules recolta şi, chiar dacă zilele încă erau calde, deja simţea un aer de toamnă. Nu era un copil care să aibă nevoie să i se spună cu ce să se îmbrace. Mămica întotdeauna îi spusese lui Alys că era înţeleaptă în privinţa asta.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Literatura pentru copii

30,40 RON
38,00 RON (-20%)
36,08 RON
38,38 RON (-5,99%)
Created in 0.0569 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.