Amintirile unui medium - Ernest Oaten

Preț: 25,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 256
Format: 13x20
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

Amintirile unui medium - Ernest Oaten

 
... Metapsihică se ocupă prin urmare de acele fenomene rare şi curioase, pe care marele public le cunoaşte sub denumirea complet compromisă de spiritism: fenomene care, în teza spiritistă, presupun nemurirea sufletului după moartea fizică, evocarea spiritelor de oameni morţi, convorbirea cu ele şi intervenţia lor în afacerile pământeşti.

Pusă în felul acesta naiv şi simplist, problema este total repudiată de ştiinţă: atât de cea materialistă oficială, cât şi de metapsihică. Aceasta din urmă nu se ocupă nici cu nemurirea, nici cu spiritele defuncţilor. Ci se îndeletniceşte cu fenomenele pe care vulgul, în ignoranţa lui, şi spiritismul în lipsa lui de metodă ştiinţifică, le atribuie în chip grosolan spiritelor şi vieţii „de dincolo”.

Faptul că cea mai mare parte din metapsihică, chiar din gânditorii de elită, ajung în cele din urmă la concluzia supravieţuirii personale, este cu totul altceva. Una este să ajungi acolo prin ştiinţă, cercetare şi metodă ştiinţifică, şi alta să admiţi de la început, orbeşte, o temă nedemonstrată, în care factorul esenţial este naivitatea, atunci când nu e superstiţia sau atitudinea religioasă...
 
CUPRINS:
 
CAPITOLUL I
Ce este mediumnitatea 
 
CAPITOLUL II
Fenomenul paranormal, creator al religiei creştine 
 
CAPITOLUL III
Fundamentul bio-fizic al mediumnităţii    
 
CAPITOLUL IV
Aspecte din viaţa omenirii viitoare  
 
CAPITOLUL V
Supravieţuirea este posibilă?    
 
AMINTIRILE UNUI MEDIUM 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Dezvaluiri - Cele mai vândute cărți

Created in 0.0220 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.