Analiza rezistențelor - Martha Stark
Preț: 65,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor: Martha Stark
ISBN: 978-606-40-2070-3
Editura: Trei
Anul publicării: 2023
Pagini: 432
Format: 13X20
Categoria: Psihologie
DESCRIERE
Analiza rezistențelor - Martha Stark
... pentru a explora rezistența și refuzul unui pacient de a se întrista, Stark se bazează pe concepte din psihanaliza clasică, teoria relațiilor obiectului și psihologia de sine. Ea prezintă un model al minții care ia în considerare relația dintre pierderile neplăcute și modul în care astfel de pierderi sunt înregistrate intern atât ca absență a binelui, cât și ca prezență a răului.
... lucrul cu Rezistența integrează concepte extrase din psihanaliza clasică, psihologia de sine și teoria relațiilor obiectului și prezintă o teorie contemporană a acțiunii terapeutice care ia în considerare conflictul structural, deficitul structural și conflictul relațional - toate acestea, în cele din urmă, ambele alimentează progresul pacientului în tratament şi să se opună mişcării pacientului către sănătate şi realizarea potenţialului său.
Ca parte a muncii, pacientul și terapeutul trebuie să fie capabili să înțeleagă și să numească, într-un mod profund si respectuos, ambele seturi de forțe - acelea sănătoase care impulsionează pacientul în direcția progresului și acelea nesănătoase rezistente care împiedică, asemenea progres.
... Martha Stark a fost întotdeauna interesată să exploreze relația dintre teorie și practică – modalitățile în care constructele teoretice pot fi transpuse în situația clinică. În acest scop, ea propune intervenții specifice pentru fiecare etapă a procesului prin care se lucrează apărările, iar rezistențele devin mai puțin necesare.
Declarațiile conflictuale, de exemplu, sunt intervenții empatice care evidențiază conflictul din interiorul pacientului dintre cunoașterea lui despre realitate, informată de prezent, și experiența sa despre realitate, informată de trecut.
Tensiunea internă creată prin conștientizarea de către pacient a acelei discrepanțe este cea care va oferi, în cele din urmă, imboldul pentru schimbare. În contextul siguranței oferite de relația cu terapeutul său, pacientul va putea în sfârșit să simtă durerea împotriva căreia și-a petrecut o viață apărându-se.
Pe măsură ce începe să se confrunte cu realitatea limitărilor parentale, începe să renunțe la apărările în jurul cărora s-a organizat rezistența - renunță la trecut, renunță la căutarea necruțătoare a satisfacției infantile și renunță la compulsivitatea...
CUPRINS:
Prefață
Cuvânt‑înainte
Introducere
1. Conceptul de conflict
2. Intervenții clinice
3. A înțelege și a fi înțeles
4. Conținerea conflictului intern
5. Ce spune Freud despre rezistență
6. Rezistența ca eșec al doliului
7. Doliu și internalizare
8. Dezvoltarea patologiei
9. Apărarea prin respingerea conectării afective
10. Transferul pozitiv
11. Transferul negativ
12. Apărarea prin permanenta îndreptățire
13. Atingerea speranței mature
Mulțumiri
Referințe
Categorii
-Edituri
-Comandă specială
-Top
-Promoţii
-- 75,60 RONPRP: 84,00 RON
- 58,50 RONPRP: 65,00 RON
- 55,71 RONPRP: 59,90 RON
REVIEW-URI