Anul devenirii tale, rânduri pentru suflet - ghid complet pentru viaţă

Anul devenirii tale, rânduri pentru suflet - ghid complet pentru viaţă
Preț: 105,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2018
Pagini: 208
Format: 15x21

DESCRIERE

Anul devenirii tale, rânduri pentru suflet - ghid complet pentru viaţă (Anatol Basarab, Adriana Nicolae)

 

Jocul manipulărilor şi al rugăminţilor

    Cred că nimeni nu poate spune, sincer, că nu a încercat niciodată să îşi manipuleze partenerul cu scopul de a-şi atinge propriile interese. Concret, orice tip de relaţionare implică manipulare, iar oamenii recurg la ea pentru că Te permite să se impună fără a fi autoritari şi pentru a primi ceea ce îşi doresc, dar nu pot/nu ştiu/nu vor să ia în mod direct fără să ajungă la confruntări. Putem spune că ne manipulăm partenerii ori de câte ori îi determinăm să-şi dorească singuri să facă ceea ce vrem noi.
    Bărbaţii recurg la anumite strategii mentale de manipulare, iar femeile deţin un arsenal la fel de complex, însă diferit. Strategiile feminine sunt emoţionale şi energetice. Să luăm un exemplu.
    Bărbatul are poftă de o bere. Berea este în frigider. Îi este lene să se ducă până acolo. Aşteaptă până când prin zonă apare soţia. Şi zice: „Auzi, Marie, dacă tot eşti lângă frigider, dă-mi şi mie o bere!" Nu zice „Adu-mi o bere!" ci anume „Dă-mi!"
    Sau: „Cafeaua aşa cum o faci tu este cea mai bună din lume. Eu am încercat, dar la mine nu iese la fel ca la tine. Nu degeaba eşti femeie. Gata, de aici încolo, în casa doar tu vei face cafeaua". Mai mult, nici ea nu îi va permite lui să facă vreodată cafeaua, mai ales dacă acesta a avut grijă să întărească de câteva ori afirmaţia pozitivă - adică ancora.
    Pentru cei care nu ştiu, ancorele sunt mecanisme de declanşare a unei reacţii sau stări şi, de fiecare dată când oamenii acţionează fără să gândească ce fac, adică sunt pe „pilot automat", ei sunt sub influenţa unei ancore pe care cineva, cândva, (conştient, cu interes sau inconştient, fără un interes anume) le-a format-o.

 

    Manipularea prin vinovăţie

    Vinovăţia este o emoţie direct legată de lipsa de încredere în sine. Acest tip de manipulare este probabil cel mai întâlnit mod de a presa pe cineva să facă ceea ce noi ne dorim. Doar în momentul în care scăpăm de dorinţa de a face pe plac altor oameni, începem să ne facem nouă înşine pe plac şi ne simţim liberi în relaţie.

 

    Manipularea prin rugăminţi

    Ori de câte ori apelăm la ceilalţi adresând rugăminţi şi părem neajutoraţi şi suferinzi, de fapt ne folosim boala drept instrument al puterii şi al controlului. Aşa cum am mai spus, afişarea vulnerabilităţii, a neputinţei şi a suferinţei este exploatată încă din copilărie, când cel mic primeşte mai multă atenţie şi obţine mai multe concesii de la mamă atunci când este bolnav. Acesta este cazul când devine convenabil să fii bolnav, neputincios, neadecvat. Interesant este că, mai târziu, tipul acesta de gânduri se materializează în mod concret şi evident în viaţa omului. Acesta chiar aşa devine...

 

CUPRINS:

 

inteza 1 * IUBIRE... 5
Sinteza 2 * RELAŢII... 29
Sinteza 3 * FAMILIE... 55
Sinteza 4 * SĂNĂTATE... 81
Sinteza 5 * ROLURILE ÎN RELAŢII... 113
Sinteza 6 * JOCURILE ÎN RELAŢII... 129
Sinteza 7 * LUMEA ÎN CARE TRĂIM... 155
Sinteza 8 * LEGILE UNIVERSULUI... 183

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0451 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.