Anxietatea. O poveste personală despre frică, speranță și căutarea liniștii - Scott Stossel

Anxietatea. O poveste personală despre frică, speranță și căutarea liniștii - Scott Stossel
-10%
Preț: 44,10 RON
49,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-50-6575-1
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 448
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Anxietatea. O poveste personală despre frică, speranță și căutarea liniștii - Scott Stossel

 
... in ziua de azi, mii de articole despre anxietate se publică în fie care an; mai multe reviste academice îi sunt dedicate în întregime. Cercetarea anxietăţii aduce constant noi descoperiri şi intuiţii nu numai despre cauzele şi tratamentele anxietăţii, ci şi, mai general, despre modul în care funcţionează mintea – despre relaţia dintre minte şi corp, dintre gene şi comportament şi dintre molecule şi emoţii.
 
Folosindu-ne de tehnologia imagisticii prin rezonanţă magnetică funcţională (RMNf) (functional magnetic resonance imaging – fMRI), putem acum să localizăm diverse emoţii resimţite subiectiv în anumite părţi ale creierului şi putem chiar să facem diferenţa între diverse tipuri de anxietate în funcţie de efectul lor vizibil asupra funcţionării cerebrale.
 
De exemplu, îngrijorarea generalizată pentru evenimente viitoare (să spunem, grija mea că industria editorială s-ar putea să nu supravieţuiască îndeajuns de mult timp pentru ca această carte să se lanseze sau că s-ar putea ca propriii mei copii să nu îşi permită să se ducă la facultate) tinde să apară ca hiperactivitate la nivelul lobilor prefrontali ai cortexului cerebral.
 
Anxietatea severă pe care o resimt unii oameni când vorbesc în public (asemenea groazei pure – amorţite de medicamente şi alcool – pe care am trăit-o eu alaltăieri, în timpul unei prelegeri) sau pe care o încearcă persoanele extrem de timide când socializează tinde să apară ca activitate excesivă în ceea ce se numeşte cortex cingular anterior.
 
În acelaşi timp, anxietatea obsesiv-compulsivă se poate manifesta la o tomografie ca perturbare a reţelei neuronale care leagă lobii prefrontali de centrii cerebrali inferiori de la nivelul ganglionilor bazali...
 
CUPRINS:
 
I. GHICITOAREA ANXIETĂŢII
1. Natura anxietăţii
2. Despre ce vorbim când vorbim despre anxietate?
 
II. O ISTORIE A TULBURĂRILOR MELE INTESTINALE
3. Se mişcă ceva prin burtă
4. Anxietatea de performanţă
 
III. MEDICAMENTE
5.. „O mână de enzime“
6. O scurtă istorie a panicii, sau cum medicamentele au creat o nouă tulburare
7. Medicamentele şi semnificaţia anxietăţii
 
IV. NATURĂ VERSUS CULTURĂ
8. Anxietatea de separare
9. Oameni care au tendinţa de a se îngrijora şi oameni care pornesc la luptă: genetica anxietăţii
10. Epocile anxietăţii
 
V. SALVARE ŞI REZILIENŢĂ
11. Salvare
12. Rezilienţă
 
Mulţumiri
Note
Bibliografie
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0587 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.