Anxietatea si fobia. Ghidul complet de care ai nevoie pentru gestionarea anxietății și a fobiilor

Anxietatea si fobia. Ghidul complet de care ai nevoie pentru gestionarea anxietății și a fobiilor
Preț: 89,90 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-587-531-9
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 576
Format: 17x24

DESCRIERE

Anxietatea si fobia. Ghidul complet de care ai nevoie pentru gestionarea anxietății și a fobiilor - Edmund J. Bourne

 
Tulburările de anxietate

Susan se trezeşte brusc aproape în fiecare noapte, la vreo doua ore după ce se culca, simţind o, presiune în gât, cu inima bătându-i nebuneşte, ameţită şi îngrozită ca va muri. Deşi tremură din tot corpul, nu are idee care este cauza. După multe nopţi în care s-a ridicat din pat şi s-a plimbat prin sufragerie încercând să-şi revină, ea se hotărăşte să se ducă la doctor, ca să vadă ce nu e în regulă cu inima ei.
 
Cindy, secretară la un cabinet medical, are atacuri asemănătoare cu ale lui Susan ori de câte ori se află într-un spaţiu public închis. Nu numai că se teme că va pierde controlul, dar e speriată şi de ce ar gândi ceilalţi despre ea dacă s-ar întâmpla acest lucru. In ultimul timp a evitat să intre în oricare alt magazin în afara chioşcului de lângă casă, dacă nu era însoţită de prietenul ei. A fost nevoită să plece din restaurante sau de la cinematograf în timpul unor întâlniri.
 
Acum a început să se întrebe dacă va mai face faţă ia slujbă. Se mobilizează cu greu să se ducă la serviciu, dar după câteva minute petrecute printre colegii de muncă, începe să se teamă că îşi va pierde controlul. Şi brusc are senzaţia că trebuie să plece.
 
Steve are o slujbă cu multă responsabilitate, ca inginer de software, dar are impresia că e incapabil să avanseze din cauza inabilităţii lui de a participa la întâlnirile de grup. Pentru el e aproape imposibil până şi să stea la aceste şedinţe, ce sa mai vorbim de exprimarea opiniilor!
 
Ieri, şeful lui l-a întrebat dacă ar putea să facă prezentarea segmentului de care s-a ocupat el în cadrul proiectului. în clipa aceea, Steve a devenit extrem de nervos şi aproape s-a blocat. A ieşit din sală, spunându-i bâlbâit şefului său că îl va anunţa a doua zi dacă va face prezentarea. în sinea lui, s-a gândit să demisioneze.
 
Mike este atât de stânjenit de teama ciudată pe care a avut-o în ultimele luni, încât nu poate să vorbească nimănui despre ea, nici măcar soţiei. în timp ce conduce, se simte frecvent stăpânit de temerea că a călcat un om sau un animal...
 
 
CUPRINS:
 

Mulţumiri
Prefaţă
Introducere


1    Tulburările de anxietate
2    Principalele cauze ale tulburărilor de anxietate   
3    Recuperarea: O abordare comprehensivă                     
4    Relaxarea
5    Exerciţiile fizice
6    Gestionarea atacurilor de panică
7    Ajutor în cazul fobiilor: Expunerea     
8    Monologul interior
9    Convingerile greşite
10    Stiluri de personalitate care perpetuează anxietatea
11    Zece fobii specifice frecvente
12    Gestionarea sentimentelor       
13    Asertivitatea     
14    Respectul de sine        
15    Nutriţia              
16    Afecţiuni medicale care pot contribui la anxietate   

 

17    Medicatia pentru anxietate
18    Meditatia
19    Scopul personal    

 
Anexa 1 Organizaţii utile  
Anexa 2 Resurse pentru relaxare
Anexa 3 Cum să stopezi îngrijorarea obsesivă
Anexa 4 Afirmaţii pentru depăşirea anxietăţii
Despre autor    

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0445 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.