Apa a disparut, luna a disparut. Zece discursuri despre zen - Osho

Apa a disparut, luna a disparut. Zece discursuri despre zen - Osho
Preț: 29,90 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Anul publicării: 2018
Pagini: 300
Format: 14x20

DESCRIERE

Apa a disparut, luna a disparut. Zece discursuri despre zen - Osho

 
... ce este viața pură?
 
... ce numiți puritate?
 
Pentru că orice ai numi puritate nu este adevărata puritate. Puritatea ta este un calcul, un calcul moral. Puritatea voastră nu este puritatea unui sfânt - puritatea sa este nevinovată. Puritatea voastră este un fel de vicleșug, o minciună.

Aceasta trebuie înțeleasă mai întâi. Dacă o înțelegeți profund, numai atunci poti înțelege ce este înțeleptul, ce este un sfânt, ce este un om al cunoașterii.
 
Pentru că dacă măsurarea dumneavoastra este greșită, dacă baza dumneavoastra de judecată este greșită, totul va merge prost...
 
... cel care se cunoaște nu este niciodată deranjat de ceea ce credeți despre el. Dar cel care nu se cunoaște - este întotdeauna deranjat, pentru că întreaga sa cunoaștere constă în părerile voastre.
 
Cunoașterea lui este doar un dosar pe care l-a adunat despre ce gândesc oamenii despre el. Aceasta nu este cunoaștere, nu cunoaștere de sine.
 
Aceasta este auto-ignoranța, pe care o ascundeți, deghizată, prin părerile altora. Întreaga ta identitate, întreaga ta imagine, este făcută de alții. Esti obligat sa rămâi în neliniște constantă, deorece alții își schimbă opiniile...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0446 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.