Aritmetica pentru clasa a V-a. Contine o brosura cu rezultate, indicatii si solutii - Artur Balauca

Aritmetica pentru clasa a V-a. Contine o brosura cu rezultate, indicatii si solutii - Artur Balauca
-6%
Preț: 27,26 RON
29,00 RON (-6%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 322+58
Format: 17X24
Categoria: Clasa a V-a

DESCRIERE

Aritmetica pentru clasa a V-a. Contine o brosura cu rezultate, indicatii si solutii - Artur Balauca

 

Lucrarea constituie un suport eficient pentru profesori, elevi si parinti pentru o evaluare si autoevaluare cat mai obiectiva, de aceea fiecare exercitiu si problema are specificata nota corespunzatoare.

 

Am optat pentru probleme semnificative si eficiente, atat pentru consolidarea cunostintelor in diferite etape, cat si pentru pregatirea evaluarii curente, si semestriale.

 

Problemele sunt compartimentate pe capitole, unitati de invatare si chiar pe lectii cu rezolvari bine echilibrate. Pentru fiecare lectie au fost selectate probleme reprezentative care contribuie la aprofundarea notiunilor ce le contin.

 

Problemele sunt variate si de continut, fiind evitate cele artificial concepute dupa clisee sterile, cum se gasesc, din abundenta, prin diverse culegeri.

 

Autorii lucrarii au avut preocupari indelungate in metodica predarii problemelor prin metode aritmetice, prin articolele publicate am facut recomandari pentru a fi utilizate in mod obligatoriu in invatamantul primar, dar si in primele clase de gimnaziu, in primul rand fiindca la copiii mici domina gandirea concreta, iar gandirea abstracta se dezvolta mult mai tarziu.

 

De asemenea, lucrarea cuprinde 40 de modele de teste, din care 9 variante de teza pe semestrul I si pe semestrul al II-lea, cu itemi specifici intervalului de evaluare, astfel: se obtin 40 de puncte din itemi de nota 5; cate 20 de puncte din itemi de nota 7, respectiv 9; 10 puncte din itemi de nota 10 si 10 puncte se acorda din oficiu.

 

In afara testelor clasice am introdus si teste grila si cu raspuns deschis. La testele grila elevul trebuie sa aleaga raspunsul corect din variantele de raspunsuri date, stiind ca unul si numai unul din raspunsuri este corect, iar la testele cu raspuns deschis trebuie completat spatiul punctat cu raspunsul corect.

 

Dupa prezentarea enunturilor problemelor propuse urmeaza solutii, indicatii, raspunsuri si comentarii.

 

Problemele asemanatoare cu precedentele au primit indicatii partiale sau numai raspunsurile de rigoare, lasandu-le elevilor posibilitatea de a-si dovedi ingeniozitatea si creativitatea prin gasirea unor solutii deosebite.

 

In general, solutiile prezentate nu sunt exhaustive, lasand rezolvitorilor po¬sibilitatea de a contribui efectiv la completari. Totusi, in prezentarea unor solutii, am insistat asupra cazurilor ce pot sa apara in unele probleme in functie de parametrii pe care acestea ii contin, dorind sa formam la elevi deprinderea de a cauta toate solutiile unei probleme.

 

Suntem recunoscatori si adresam multumirile noastre atat colegilor, parintilor, cat si elevilor care ne-au dat sugestii si sfaturi competente, si ne-au condus la elaborarea lucrarii.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0526 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.