Arsenie Boca. Misterele din jurul Sfântul Ardealului

Arsenie Boca. Misterele din jurul Sfântul Ardealului
-15%
Preț: 12,75 RON
15,00 RON (-15%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 144
Format: 13x20
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

Arsenie Boca. Misterele din jurul Sfântul Ardealului - Boerescu Dan-Silviu

 
Amintiri dintr-o copilărie cu oameni si sfinţi

Zoe Dăian, nepoata Părintelui Arsenie Boca, a fost in-tervievată de www. arsenieboca. ro. Redutabil psiholog, recunoscut pentru profesionalismul şi verticalitatea sa, Zoe Dăian s-a trezit, în 1940, în casa părintească din Buteni (Arad), în preajma Părintelui Arsenie, a lui Zian, cum îi place ei să îl numească şi acum,..
 
O poveste despre o nepoţică ce creşte, ani buni, sub privirea blândă şi drăgăstoasă a Părintelui Arsenie şi care îl va căuta, apoi, în toate locurile de pribegie ale marelui om al lui Dumnezeu.
 
Amintirile Zoei Dăian au o savoare cu totul aparte. Pentru că ne cheamă într-o lume a gingăşiei şi a copilăriei Părintelui Arsenie, încrustând peste timp, în memoria mărturiilor, un poem pastelat de dragoste între adolescentul de odinioară şi „nepoţica sa preferată", cum îi plăcea lui să o numească.
 
Ascultând-o pe Zoe Daian, te inundă efervescenţa şi savoarea unei copilării în care minunea te întâmpina la tot pasul. O parte de paradis revărsată cu îngăduinţă spre pământ, unde oamenii şi sfinţii se bucură laolaltă.
 
Şi o grădină mereu înflorită, unde adolescentul Zian se retrage în cea mai mare parte a timpului, citind cu îndârjire, rugan du-se cu frenezie şi pictând ca într-un înverşunat exerciţiu de contopire cu Cerul. E de fapt, plămada din care marele duhovnic de mai târziu îşi va trage forţa duhovnicească şi abnegaţia de a-L sluji, deplin, lui Dumnezeu.

Pe unul din pereţii sălaşului Zoei Dăian străjuieşte, de dincolo de vreme, o superbă icoană, cu Hristos în Grădina Ghetsimani. O privesc şi simt cum emoţia mă ţintuieşte locului, ca o rugăciune!
 
Oarecând, în acei ani ai adolescenţei, Zian petrecea parcă mai mult ca oricând în grădină, Discret, cufundat în reculegere de sine, intuind parcă însingurările ce vor urma, tânărul din livada cu flori avea să lase moştenire Zoei, după vremi tulburi şi de aprigă restrişte, această icoană.
 
O icoană, pictată în 1929, cu povestea ei de curăţie şi farmec al unei copilării ce nu şi-a epuizat niciodată raţiunea de a fi a Părintelui şi a lui Dumnezeu, deopotrivă. (...)
 
 
CUPRINS:
 
In loc de Prefaţă: „Neamul românesc are nevoie de un mit!"
Arsenie Boca fi repertoriul fabulos al miracolelor sale
Profeţiile despre sfârşitul lui Ceauşescu şi cutremurul care va distruge Bucureştii 
Amintiri dintr-o copilărie cu oameni şi sfinţi
O altă viziune asupra monahismului 
Predica în culori: biserica de la Orăgănescu
„Când viaţa pare cumplită, fă-ţi un ceai şi bea-l din cea mai drăguţă ceaşcă!"

In loc de Epilog:
Lămuriri bibliografice

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0460 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.