Arta conversatiei parintilor cu copiii - Wendy Mogel

Arta conversatiei parintilor cu copiii - Wendy Mogel
-10%
Preț: 44,10 RON
49,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-40-1383-5
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 400
Format: 13X20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Arta conversatiei parintilor cu copiii - Wendy Mogel

 
... când parcurgi capitolele din această carte referitoare la băieţi şi la fete şi observaţiile privitoare la atitudinea şi la modul de comportare al mamelor şi al taţilor, marchează te rog (în minte), cu ghilimelele de rigoare, referirile la diferenţele de gen.
 
Acelaşi lucru este valabil în cazul în care eşti părinte singur, faci parte dintr-un cuplu de părinţi de acelaşi sex sau aparţii oricărei noi configuraţii de familie care coexistă în ziua de azi alături de tradiţionala familie nucleară.

Conştientizarea diferenţelor biologice contribuie la o mai bună înţelegere a modului în care putem ajuta fetele să devină oamenii de ştiinţă încrezători şi creativi, inginerii şi matematicienii de care vom avea nevoie în secolul XXI, scutindu-le totodată de stresul de a fi perfecte în fiecare aspect al vieţii lor.
 
Ne permite să găsim cele mai bune modalităţi de a încuraja sentimentul de mândrie şi de curaj al băieţilor într-o economie in schimbare şi in sălile de clasă unde energia lor debordantă şi bucuria „descoperirii distracţiei" sunt văzute mult prea des ca simptome ale unei probleme.
 
Băieţii au nevoie de mentori adulţi care să-i ajute să devină bărbaţi capabili să-şi exprime emoţiile, să dezvolte legături profunde cu ceilalţi oameni şi să fie apţi să-şi controleze impulsurile puternice.

Mi-am propus ca prin această car te să-i învăţ pe cititori limbajul adecvat în comunicarea cu fiicele şi fiii lor în fiecare moment şi în fiecare etapă a vieţii acestora. Unele lecţii se bazează pe nou-do-bânditele cunoştinţe din domeniul neuroştiinţelor şi al biologiei, iar altele pe zecile de ani de experienţă clinică cu diverse tipuri de familii sau pe observaţii recente de ordin cultural, încă in curs de...
 
CUPRINS:
 

Nota autoarei
Introducere

1. Publicul ascultă. De la sugari la prima copilărie

2. În spațiul măreței catedrale a copilăriei.
Învață limbajul universului copilului tău.
Băieții și fetele între trei și unsprezece ani

3. Cel mai mare, mai puternic, mai rapid.
Apropierea emoțională de băieții mici.
De la trei la unsprezece ani

4. Șefa, cea mai bună prietenă și prințesa mofturoasă.
Cum să vorbești cu fetele.
Între trei și unsprezece ani

5. Subiecte delicate.
Cum să le vorbești copiilor despre sex, moarte și bani

6. Ghizi spirituali sub acoperire.
O scurtă introducere în lumea adolescenților

7. Elevul venit din Kazahstan printr‑un program școlar de schimb.
Băieții adolescenți

8. Nepoata dintr‑un oraș îndepărtat, venită în vizită.
Fetele adolescente

9. Cei îndreptățiți la o opinie.
Fă echipă cu partenerul de viață, cu fostul, cu bunicii, cu „mama Oliviei"

10. „Custozii" copiilor.
Cum să valorifici mai bine potențialul dădacelor, al profesorilor, al antrenorilor și al altor adulți din viața copilului tău

Epilog
Mulțumiri
Lecturi recomandate
Ghid pentru clubul de lectură
Anexă: Diferențele relative dintre băieți și fete din perspectiva dezvoltării și funcționării creierului, varianta extinsă

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0516 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.