Arta macelaritului - Lindsey Fitzharris

Arta macelaritului - Lindsey Fitzharris
Preț: 55,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-722-434-4
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 328
Format: 14x21
Categoria: Diverse

DESCRIERE

Arta macelaritului - Lindsey Fitzharris

 
„Să nu trecem cu vederea peste un alt aspect foarte important, anume că ştiinţa nu numai că stă la baza sculpturii, picturii, muzicii şi poeziei, dar ştiinţa în sine este poetică... Cei implicaţi în cercetări ştiinţifice ne demonstrează constant că percep nu mai puţin viu, ci mult mai viu poezia subiectelor lor.”
- HERBERT SPENCER

Micuţul Joseph Lister se ridicase pe vârfuri să privească prin ocularul celui mai nou microscop compozit al tatălui său. Spre deosebire de versiunile pliabile şi portabile purtate de turişti în buzunar în excursii la malul mării, instrumentul aflat înaintea lui era cu totul altceva, mult mai măreţ. Mai aerodinamic, mai frumos şi mai puternic: un simbol al progresului ştiinţific.

Prima oară când s-a uitat prin ocularul unui microscop, Lister s-a minunat de complexitatea lumii care până atunci îi fusese ascunsă vederii. Era încântat de faptul că obiectele pe care le observa sub lentilele acestuia păreau că sunt infinite. într-un rând, a luat un crevete din mare şi a remarcat cu admiraţie că „inima îi bate foarte repede” şi că „aorta îi...
 
CUPRINS:
 
Prolog: epoca agoniei  
1.    Prin obiectiv   
2.    Casele morţii    
3.    Maţul suturat    
4.    Altarul ştiinţei     
5.    Napoleonul chirurgiei    
6.    Picioarele broaştei   
7.    Curăţenie şi apă rece    
8.    Toţi sunt morţi   
9.    Furtuna    
10.    Grădina de sticlă  
11.    Abcesul reginei    
12.    Epilog: Cortina întunecată, ridicată   
Note              
Mulţumiri    
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Diverse

Created in 0.0451 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.