Ascensiunea roboților. Tehnologia și viitorul fără joburi - Martin Ford

Ascensiunea roboților. Tehnologia și viitorul fără joburi - Martin Ford
-10%
Preț: 44,91 RON
49,90 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786067936766
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 432
Format: 13X20
Categoria: Stiinte sociale

DESCRIERE

Ascensiunea roboților. Tehnologia și viitorul fără joburi - Martin Ford

 
... Tehnologia informației este una de uz general, iar efectul său se va face simțit peste tot. Practic, toate ramurile economiei actuale se vor baza din ce în ce mai puțin pe munca salariată, pe măsură ce noile tehnologii vor fi asimilate în modelele de afaceri, iar această tranziție s‑ar putea să fie foarte, foarte rapidă.
 
În același timp, ramurile industriale noi care tot apar vor încorpora, de la bun început, tehnologii care vor face economie de brațe de muncă. Spre exemplu, companii precum Google și Facebook au reușit să devină branduri bine‑cunoscute, iar capitalizările lor de piață, valorile lor absolute, au ajuns de‑a dreptul uriașe, deși ambele au angajat doar un număr insignifiant de persoane comparativ cu mărimea și cu influența pe care o dețin.
 
Prin urmare, avem toate motivele să contăm pe faptul că un scenariu similar va fi urmat de noile domenii economice care vor fi create în viitor...
 
.........
 
Dincolo de potențialul efect devastator al șomajului pe termen lung și al subangajării* asupra vieților individuale, dar și asupra structurii societății, vom plăti, de asemenea, și un preț economic semnificativ, căci va fi distrus „cercul virtuos” creat între sporirea productivității, creșterea salariilor și, apoi, a cheltuielilor de consum.
 
Acest efect pozitiv de feedback s‑a diminuat deja, în mod serios, căci ne confruntăm cu o creștere a inegalității nu doar în ceea ce privește veniturile, ci și consumul.
 
Astfel, cele mai bogate 5% dintre gospodării sunt responsabile de realizarea a 40% din cheltuielile de consum ale populației,* iar această tendință de concentrare accentuată a bogăției la vârful piramidei sociale este aproape sigur că va continua.
 
Mecanismul de bază cu ajutorul căruia banii și, implicit, puterea de cumpărare ajung în buzunarele consumatorilor îl reprezintă locurile de muncă...
 
CUPRINS:
 

Prefață
Introducere

Capitolul 1 — Valul automatizării
Capitolul 2 — Să fie, oare, altfel de data asta?
Capitolul 3 — Tehnologia informației: o forță perturbatoare fără precedent
Capitolul 4 — Și slujbele de înaltă calificare sunt în pericol
Capitolul 5 — Transformările din învățământul superior
Capitolul 6 — Sistemul medical și problemele sale
Capitolul 7 — Tehnologiile și industriile viitorului
Capitolul 8 — Consumatorii, limitele creșterii și… criza?
Capitolul 9 — Superinteligența și singularitatea tehnologică
Capitolul 10 — Spre o nouă paradigmă economică

Concluzii
Note
Mulțumiri

Glosar
Index

 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0548 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.