Atingerea. Cunoasterea simtului tactil

Atingerea. Cunoasterea simtului tactil
-10%
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 320
Format: 13x20
Categoria: Psihologie
Preț: 40,50 RON
45,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Atingerea. Cunoasterea simtului tactil - David J Linden

 
Rolul fundamental al atingerii în dezvoltarea timpurie nu a fost întotdeauna bine înțeles. În anii 1920, psihologul John B. Watson (fondatorul școlii de psihologie numite „behaviorism“i ) oferea recomandări de creștere a copiilor care le sugerau părinților să nu-i răsfețe pe cei mici cu manifestări fizice ale afecțiunii: „Comportamentul dumneavoastră ar trebui să fie întotdeauna obiectiv și de o fermitate blândă. Niciodată să nu-i îmbrățișați sau să-i sărutați pe copii. Nu-i luați niciodată pe genunchi. Dacă vi se pare totuși necesar, îi puteți săruta o dată pe frunte înainte de culcare. Strângeți-le mâna când se trezesc. Mângâiați-i pe creștet când s-au descurcat excepțional de bine într-o problemă dificilă.“
 
...
 
Varșovia, 1915
 
Solomon Asch era cuprins de neastâmpăr. Avea șapte ani și, deși ora lui de culcare obișnuită trecuse, fusese lăsat pentru prima dată să stea treaz mai mult, pentru Sederul Paștilor. La lumina caldă a lumânărilor, Solomon o privi pe bunica sa umplând încă un pahar de vin. Însă acest pahar nu era pentru niciunul dintre meseni.
 
— Pentru cine-i paharul ăla? întrebă Solomon.
 
— Pentru profetul Ilie, îi explică unul dintre unchii săi.
 
— Și chiar va veni profetul aici să bea vin?
 
— Bineînțeles, spuse unchiul. La momentul potrivit să fii atent, vom deschide ușa și-l vom lăsa să intre. Toate rudele se adunară în jurul mesei pentru a citi din Haggadah, cartea care spune povestea eliberării evreilor de sub sclavia egipteană pe vremea lui Moise.
 
După învățăturile din Talmud, s-au rostit rugăciuni, s-a băut vin și s-a înmuiat pătrunjel în apă sărată. S-au mâncat bucate tradiționale, iar mesenii s-au înclinat după obiceiul oamenilor liberi din antichitate.
 
După masă, așa cum cere obiceiul, s-a deschis ușa pentru a-l primi pe profet. O clipă mai târziu, Solomon, plin de nerăbdare și af lat încă sub influența ritualului de Paști, văzu cum nivelul vinului din pahar a scăzut puțin, ca și cum profetul Ilie ar fi luat o gură înainte de a ieși pe ușă pentru a merge și la alte familii de evrei.
 
Solomon Asch a emigrat împreună cu familia sa în New York când avea 13 ani. Curând a învățat limba engleză citind romanele lui Charles Dickens.
 
Mai târziu a devenit pasionat de psihologie, mai ales de psihologia socială, ajungând să obțină un doctorat în această disciplină la Universitatea Columbia în 1932...
 
 
CUPRINS:
 
Prolog
 
Capitolul 1
Pielea este un organ social
 
Capitolul 2
Căutându-ne prin buzunare
 
Capitolul 3
Anatomia unei mângâieri
 
Capitolul 4
Atingerea sexuală
 
Capitolul 5
Ardei iuți, mentă răcoritoare și lilieci vampiri
 
Capitolul 6
Durere și emoție
 
Capitolul 7
Un show cu mâncărimi și scărpinături
 
Capitolul 8
Iluzie și transcendență
 
Mulțumiri 
Note
 
Index 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0891 sec