Ayurveda. Instrucțiuni pentru viață. Filozofie și ierburi - Ian Razdoburdin

Ayurveda. Instrucțiuni pentru viață. Filozofie și ierburi - Ian Razdoburdin
-10%
Preț: 45,00 RON
50,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-94143-7-8
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 318
Format: 14x20

DESCRIERE

Ayurveda. Instrucțiuni pentru viață. Filozofie și ierburi - Ian Razdoburdin

 
... un om intră prin porţile cerului sau ale iadului mult mai devreme decât momentul când efectiv îşi întâlneşte moartea. Noi creăm aceste senzaţii în mintea noastră. Paradisul este atunci când suntem fericiţi, mulţumiţi cu ceea ce avem, când suntem încântaţi să comunicăm cu oamenii din jurul nostru, când suntem respectaţi în societate şi nu ne temem de viitor. Iadul este chinul invidiei şi al iritabilităţii, completat de sentimentul de indiferenţă faţă de ceilalţi sau de linguşeală, de teamă pentru viitor şi de nemulţumire faţă de prezent.
Este uşor să vedem că noi ne creăm sentimentul iadului sau al paradisului prin acţiunile noastre, prin atitudinea noastră faţă de viaţă şi faţă de oameni. Cultivăm această mentalitate. Circumstanţele vieţii creează numai condiţii, dar ultimul cuvânt ne aparţine. Chiar şi în timpul zilei ni se poate schimba starea de spirit de mai multe ori: fie ne aflăm în rai, fie ne reîntoarcem în iad şi invers. în Bhagavad-gita se spune că „trei porţi deschid calea spre iad: invidia, mânia şi lăcomia”.
Invidia ne devorează viaţa, dragostea şi pe noi înşine. Când înţelegem acest lucru, începem să trăim. Din păcate, mulţi oameni fac zilnic baia plină de otravă şi de amărăciune (fiere) a invidiei Nu e de mirare că simbolul acestui duşman al minţii este reprezentat de şerpi şi scorpioni. Când o persoană este invidioasă pe ceilalţi, nu este capabilă să trăiască o viaţă deplină. Din punctul de vedere al Vedelor, invidia este dorinţa de a folosi fericirea altcuiva sau sentimentul că o persoană vă împiedică fericirea. Invidia este întotdeauna „interacţiunea a două forme de egoism”. O persoană care îşi stabileşte scopul de a trăi numai pentru sine va concura cu ceilalţi oameni şi nu poate evita invidia...
 
...
 
Invidia albă şi invidia neagră
în această lume există două tipuri de oameni: cu naturi divine şi cu naturi demonice. Există un singur criteriu care determină această natură: invidia. Dacă un om înţelege că este invidios, dacă este capabil să recunoască acest lucru şi să i se împotrivească, atunci are o natură divină. Dacă un om nu este capabil să înţeleagă că a greşit, înseamnă că are natură demonică. El nu va fi fericit, deoarece va fi întotdeauna în duşmănie cu toată lumea. O persoană invidioasă vede neajunsurile la o persoană plină de bunăvoinţă, o critică şi experimentează din această cauză suferinţa. Omul binevoitor nu acordă atenţie acestor aspecte şi nu îl condamnă pe acest om, înţelegându-i natura. O persoană invidioasă care critică o persoană cu patimi primeşte în schimb tot critică şi furie. O persoană ignorantă care a auzit critici la adresa sa suferă mult şi capătă un caracter animalic: este gata să distrugă pe oricine îl critică. Un semn de ignoranţă este abilitatea şi dorinţa de a-şi distruge adversarul pentru orice neadevăr sau critică.
Se spune că există două tipuri de invidie: invidia albă şi invidia neagră. Este incorect. Ceea ce se numeşte invidie albă nu este invidie deloc. Aceasta este o încântare. Priviţi o persoană şi exclamaţi: „Ia uită-te la el!” Şi acest lucru vă face plăcere şi vă aduce bucurie. Puteţi complimenta din toată inima o astfel de persoană. De exemplu, prietena ta şi-a dorit mult timp să slăbească...
 
CUPRINS:
 

Introducere
Ce este Ayurveda?

Scopurile Ayurvedei
Particularităţile Ayurvedei
Cinci elemente primare şi constituirea celor trei doshe
Structura metafizică a corpului
Cele trei doshe
Testul dosha. Află-ţi Vikriti
Gunele, cele trei calităţi ale vieţii
Ţesuturi şi sub-doshe
Focul digestiei - focul vieţii
Prana, Tejas şi Ojas
Gurvadiguna
Şase gusturi ale vieţii
Cauzele bolilor
Cursul bolii
Modalităţi de răspândire a bolii
Ce înseamnă anartha şi cum să ne confruntăm cu ele
Invidia este inamicul celor fericiţi
In ghearele lăcomiei
Egoismul este murdăria sufletului
Cum să mâncăm pentru a trăi, nu să trăim pentru a mânca
21 de reguli de alimentaţie
Bioritmul Regimul zilei
Doshele şi anotimpurile

 

...

 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0436 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.