Băieții de la Nickel - Colson Whitehead

Băieții de la Nickel - Colson Whitehead
-6,3%
Preț: 30,00 RON
32,00 RON (-6,25%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786067796995
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 288
Format: 13x20

DESCRIERE

Băieții de la Nickel - Colson Whitehead

 
... Big John Hardy, un vânzător de covoare din Omaha, ieșit la pensie, administra o pagină de net pentru băieții de la Nickel, pe care posta ultimele știri. Îi ținea la curent cu petiția pentru o nouă an‑ chetă și cu declarația prin care autoritățile își cereau iertare pentru cele întâmplate.
 
O bulinuță care clipea pe ecran urmărea cam pania de strângere a unor fon‑ duri pentru un monument comemorativ. Dacă‑i trimiteai lui Big John, pe e‑mail, povestea ta despre zilele petrecute la Nickel, el ți‑o posta cu o fotografie cu tot. Să le trimiți alor tăi linkul era un fel de a spune: Iată unde m‑am format.
 
O explicație și o scuză. Întrunirea anuală, ajunsă la a cincea ediție, era ciudată și necesară. Băieții erau de‑acum bărbați vârstnici, cu soții și foste soții, și cu copii cu care discutau sau nu mai discutau, cu nepoței grijulii, pe care‑i aduceau cu ei uneori, sau cu unii pe care nici măcar n‑aveau voie să‑i vadă la față.
 
Reușiseră să pună ceva deoparte după ce ieșiseră de la Nickel sau nu reușiseră să se integreze niciodată în rândul oamenilor normali. Erau ultimii fumători ai unor mărci de țigări pe care nu le mai vezi nicăieri, care ajungeau prea târziu la grupurile de întrajutorare, aflându‑se întotdeauna în pragul dispariției.
 
Morți în penitenciare sau putrezind în camere închiriate cu săptămâna, sau degerați în vreo pădure după ce băuseră aurolac. Bărbații se întâlneau în sala de con‑ ferințe de la Eleanor Garden Inn, iar apoi o luau din loc, în convoi, spre Nickel, pentru un tur solemn.
 
Erau ani în care te simțeai suficient de puternic să pășești pe aleea de beton, știind că te va duce într‑unul dintre locurile tale de groază, iar în alții, nu. Evitai o clădire sau te uitai lung la ea, în funcție de starea de spirit din dimineața respectivă.
 
După fiecare întrunire, Big John posta câte o informare pentru toți cei care nu reușiseră să li se alăture celor prezenți. În New York City locuia un băiat de la Nickel cunoscut sub numele de Elwood Curtis.
 
Din când în când dădea câte o căutare pe internet, să vadă ce se mai întâmplă, dar se ținea departe de aceste în‑ truniri și, din mai multe motive, nu‑și trecuse și el numele pe liste. Ce rost are? Sunt oameni în toată firea. Ce să facă, să‑și paseze cu schimbul, unul altuia, șervețelele igienice?..

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0544 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.