Barbatul care se credea Riemann

Barbatul care se credea Riemann
Preț: 33,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-40-0622-6
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 128
Format: 13x20

DESCRIERE

Barbatul care se credea Riemann - Stefania Piazzino

 
„Există trei argumente valabile care mă fac să susţin în mod rezonabil că nu sunt un matematician. Primul este că cei mai buni matematicieni au murit înainte de a împlini patruzeci de ani. Al doilea, că matematicienii adevăraţi au descoperit cel puţin o teoremă. Al treilea, că detest crichetul. Un matematician nu poate fi decât un bun matematician, altfel nu este deloc."

Acestea au fost ultimele cuvinte rostite de profesorul Ernest Love înainte de a fi internat. Sau mai bine zis, ultimele cuvinte lucide pe care le-a pronunţat, după spusele celor care au fost de faţă. Era 7 aprilie 1997. Mă aflam în cabinetul meu din Milano, tocmai încheiasem o şedinţă cu un pacient.
 
Am primit un telefon mai neobişnuit de la o persoană importantă din minister. îmi cerea să mă deplasez într-o localitate destul de îndepărtată pentru o consultaţie. I-am răspuns prompt că în acea zonă ofereau consultaţii colegi ai mei excelenţi, iar cu eram suprasolicitat cu activitatea de la universitate şi cu şedinţele de la cabinet.
 
Bărbatul de la capătul firului mi-a replicat că era vorba despre un pacient special, adăugând că avea nevoie de cea mai bună îngrijire posibilă, deci de a mea. N-am fost niciodată sensibil la linguşeli, dar m-a făcut curios.
 
Am întrebat despre pacient, despre starea lui, dar nu am obţinut nicio informaţie prealabilă despre caz. Mi-am dat seama că nu puteam să mă fofilez.
 
Am trecut peste chestiunile de principiu şi am decis să plec; în câteva ore, am ajuns în locul în care mi s-a cerut să mă prezint. M-a întâmpinat un medic şi persoana care mă contactase. A fost un dialog foarte sec:

—    Despre ce este vorba?

—    Un caz de schizofrenie, credem. Declanşat de un şoc foarte puternic.

—    Cine este? Cura s-a întâmplat?

—    Un matematician eminent, profesorul l. ove. A primit o veste foarte importantă astăzi, iar asta i-a provocat criza.

—    O veste care are legătură cu familia?...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Thriller & Mistery

Created in 0.0646 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.