Batalia Berlinului. Memorii (Helmuth Weidling)

Batalia Berlinului. Memorii (Helmuth Weidling)
Preț: 16,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-9049-21-1
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 76
Format: 16x23

DESCRIERE

Batalia Berlinului. Memorii (Helmuth Weidling)

 
... pentru prima dată m-am întâlnit cu Hitler şi cu Comandantul Şef al Armatei germane pe data de 13 aprilie 1944. Eram 12 ofiţeri şi generali care fuseserăm chemaţi la Berghof, lângă Berchtesgaden, pentru a primi din partea lui Hitler decoraţia Frunze de Stejar la Crucea de Cavaler.

Schmundt care avea grad de general, fiind si principalul aghiotant al lui Hitler, ne-a bagat pe toti cei 12 ofiţeri în biroul mare al lui Hitler si ne-a instruit cu atenţie.
 
Atunci când ne prezentăm lui Hitler, trebuia să-i spunem doar numele nostru şi funcţia, adăugând că dacă Hitler vrea să ştie mai multe despre noi, el v-a pune întrebări.

Hitler a intrat. Faţa lui era palidă şi umflată. Fiecare dintre noi ne-am prezentat aşa cum fuseserăm instruiţi. Dându-ne decoraţiile, Hitler s-a limitat să strângă mâna celui care era decorat, fără să rostească un singur cuvânt, cu excepţia generalului Hauser, care a venit în cârje, şi pe care l-a întrebat despre starea lui de sănătate.

După aceea, ne-am aşezat la o masă mare, rotundă în biroul lui, iar Hitler ne-a vorbit o jumătate de oră, cu o voce liniştită, monotonă.

In prima parte a discursului său, Hitler a atras atenţia asupra dezvoltării armelor noastre şi ale inamicului, precum şi asupra tacticii care a apărut în legătură cu aceste arme.
 
In acest caz, Hitler a adăugat la discurs numeroase date privind calibrul armelor, gama, grosimea armurii etc. Am remarcat memoria excepţională pe care o avea. Cu toate acestea, problemele ridicate de el, mi se păreau de importanţă secundară...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0482 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.